Søndag 28. februar 2021, kl. 18.02

Valgomgangen er avsluttet og Musikk fra en blå brønn (av Torborg Nedreaas)
ble valgt til neste felleslesing. Boka fikk sju stemmer.

Gratulerer!

De tre andre bøkene plasserte seg slik (antall stemmer i parentes):

Lasso rundt fru Luna (5)
Allis sønn (5)
Av måneskinn gror det ingenting (3)

Jeg lager diskusjonstråd for Musikk fra en blå brønn innen en uke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hei
Går det fint å lese "Musikk fra en blå brønn" uten å lese
"Trylleglasset" først? Forstår at dette er en trilogi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trylleglasset er en samling noveller som alle dreier seg om mennesker og (oppvekst)miljø i den bydelen i Bergen hvor Herdis vokser opp. Ikke alle novellene handler om Herdis. Å lese disse novellene gir kanskje en noe videre forståelse av bakgrunnen for Musikk fra en blå brønn, men er absolutt ingen forutsetning. Å omtale disse tre bøkene som en trilogi er litt "på grensen" etter min mening.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk
Det er en bydel jeg kjenner godt til
(Er selv Bergenser)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at den er omtalt som den første romanen om Herdis, men at hun opptrer i novellesamlingen Trylleglasset. Jeg har ikke lest noen av dem, så jeg vet ikke. Jeg ser at hele triologien selges i pocket-format hos blant annet Ark, så det spørs om jeg kjøper den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit å kjøpe trilogien komplett.
Men jeg har "Musikk fra en blå brønn" i hyllen allerede.
Jeg har sikkert lest den som helt ung, men det er lenge siden 😜

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så at i dennesamlingen med utvalgte verker, bare inneholder de to siste (altså uten novellesamlingen). Kanskje et tegn på at de kan leses separat?
Morsomt å gjenlese noe man leste som ung - vil du oppleve det annerledes med et mer modent blikk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kastet meg over Trylleglasset og likte den veldig godt. Nå har jeg allerede begynt på Musikk fra en blå brønn og koser meg med den også. Man behøver absolutt ikke å ha lest Trylleglasset for å forstå handlingen i Musikk fra en blå brønn. Vil nesten si at de to bøkene ikke har stort med hverandre å gjøre på tross av at Herdis med i begge. Men hvis dere skulle ha litt lesetid å avse anbefaler jeg gjerne Trylleglasset, men den kan fint leses også etter at man har lest Musikk fra en blå brønn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, sant det. Kan bli en helt ny opplevelse 😀

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnes