Jeg ble minnet på Ebba Haslunds forfatterskap i en blogg jeg følger. Der sto det at nettopp Døgnfluens lengsel var forfatterens favoritt blant egne bøker. Denne hadde jeg ikke lest tidligere, og jeg angrer ikke på at jeg brukte tid på å lese boka nå.
Historien er lagt til slutten av 70. - begynnelsen på 80.tallet. Nye kvinneroller, mødre som ikke forsto sine døtre, og døtre som sleit med forholdet til foreldregenerasjonen. Veldig lett gjenkjennelig tidsbeskrivelse gjorde at historien fikk en ekstra dybde. En vakker og var beskrivelse av et ungt menneskes siste dager ga boka en ekstra verdi for meg. Ebba Haslund var en viktig stemme i feministkampen, og også av denne grunn bør vi ikke glemme bort en utmerket forfatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Der minnet du meg på bøker jeg har lest og likt og (nesten) glemt. Jeg måtte sjekke bokhylla for å se om jeg fremdeles hadde Ebba Haslund i huset, men det ble bomtur. Bare et lite sammenbrudd husker jeg ennå, men den må ha blitt ofret i en eller annen flytteprosess.
Haslund skrev også gode barnebøker med feministisk tilsnitt, og var en skattet morgenkåsør i NRK den gangen vi hadde anledning til å høre på slikt. Vet du om bøkene hennes fortsatt er å få tak i, eller må jeg begynne å søke i antikvariater?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser bare e-bøker, og låner mesteparten på bibliotekets BookBites. Det ligger endel av Ebba Hafslund der, også Døgnfluens lengsel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sjekka litt nå, og ser at hun finnes i handelen, men bare som e-bøker. Det blir nok et antikvariat-søk, tenker jeg. Jeg er nokså gammeldags på enkelte områder og vil gjerne ha papir mellom to permer når jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er datteren til Ebba Haslund (og mannen hennes) sin blogg jeg følger, og der jeg fant anbefalingen av denne boka. Jeg vil tro at hun vil kjenne til hvor du kan få fatt i boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for info! Nå har jeg nettopp bestilt tre av Haslunds bøker fra bokbua.no. Billig og ryddig antikvariat i Rendalen. Der hadde de også mange flere av hennes bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaIngrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese Holm