DENNE TRÅDEN SKAL BRUKES KUN TIL STEMMEGIVNING.
Unntak: Innlegg for å løfte tråden.

Frist for å avgi stemme:
SØNDAG 17. JANUAR, kl. 18.00

Du stemmer ved å klikke på "Godt sagt".
Du må stemme på minst to bøker.
Stemmer kan trekkes tilbake underveis, men ved fristens utløp må du ha stemt
på to bøker eller flere.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan avgi stemme.

Se ellers Forslag til Nv11.

Dersom to eller flere bøker deler førsteplassen, må vi ha ny(e) valgomgang(er).

Nedenfor følger en alfabetisk liste (etter tittel) over de nominerte bøkene.

Godt valg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Søndag 17. januar 2021, kl. 18.03

Valg av Ev11 er avsluttet og vinner ble

Allesjele av Cees Nooteboom (5 stemmer).

Gratulerer!

På de neste plassene fulgte (antall stemmer i parentes)

Alt blir klart og betydelig (4)
Vanære (4)
Årene (3)
Gå aldri fra meg (2)

Felleslesing starter om en uke.
Hvor lang skal leseperioden være? Tre uker? Boka er visstnok på ca. 300 sider.

Jeg lager diskusjonstråd for Nv11 om seks-sju dager.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Var ikke tilgjengelig på mitt lokale bibliotek. Jeg tok ikke bryet med å prøve å bestille denne gangen. Fant en engelsk versjon til Kindle, sparer noen kroner sammenligna med ARK, og får den mye raskere. Så da blir det engelsk versjon denne gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av ein eller annan grunn får eg ikkje umiddelbart lyst til å lese denne- men, eg skal gå på vårt lokale bibliotek og bestille den - då kan eg ha den klar viss det viser seg at eg tok heilt feil!
Uansett: Lukke til med felleslesinga!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager, det var ikke mening å foreslå en bok som var umulig å få tak i. Selv plukket jeg den med meg i et salg, men jeg finner den ikke i bokhyllen. Jeg får lete en gang til, eller så må jeg vel følge dere andre og skaffe den (igjen)! Tror det er første gang en bok jeg har foreslått har nådd opp, så jeg må jo være med! Håper selvsagt at vi blir mange.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du skal da ikke beklage noe som helst, Randi! Det er jeg som helt uten grunn har spredd ryktet om utilgjengelighet, så skyld på meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken er ikke umulig å få tak i, og du har ingenting å beklage :-)
Ark nettbokhandel og flere Ark-butikker har den (de kan bestille om de ikke har den inne).
Dessuten er den å skaffe på biblioteket. Om ikke ditt bibliotek har den, er det bare å sende en epost og be dem bestille fra et annet bibliotek. Det gjør jeg stadig vekk, og det fungerer utmerket.

Gratulerer med seieren!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser de har den på Storytel på svensk.
Selv har jeg sendt en epost til biblioteket. Får en SMS når jeg kan hente den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne gangen må jeg visst melde pass, hvis det ikke er noen som kan bistå med gode råd. Boka finnes ikke i handelen, ikke i de antikvariatene jeg har på lista mi, ei heller på biblioteket mitt. I utgangspunktet var ikke dette ei bok jeg ville ha prioritert, så å sette himmel og jord i bevegelse for å få tak i den, er ikke aktuelt, og lesing på brett/skjerm er ikke mi greie. (Ergerlig likevel å gå glipp av en for meg aldeles ukjent forfatter med en så omfattende bibliografi!)

Når det gjelder mitt eget forslag, Alt blir klart..., er visst situasjonen den samme, har jeg skjønt. Kanskje vi skulle enes om en ny regel i lesesirkelen: Alle som foreslår bøker, sjekker om den aktuelle boka er å få tak i?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kjempegod idé å sjekke på forhånd. Jeg håpet at det ble boka "Vanære" som vant denne gang. For den fantes jo "overalt". på bibliotek, som paperback og som lydbok. Men slik gikk det altså ikke.....
Av mangel på tilgang på bok kommer jeg til å "stå over" denne gangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tok feil da jeg utbasunerte at boka ikke var i salg. Ble gjort oppmerksom på at Ark nettbokhandel hadde den i innbundet utgave og har bestilt den nå. Der har du altså en mulighet, men til full (høy!) pris. Den finnes også på Nasjonalbiblioteket, men med begrenset tilgang, som jeg ikke helt skjønte betydningen av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grunnen til at den ikke kan leses på Nasjonalbibliotekets nettsider er at de har kun mulighet til å fritt digitalisere bøker som ble utgitt til og med år 2000. Bøker utgitt etter dette kan leses på nettsidene deres kun hvis man befinner seg i et bibliotek. Litt merkelig løsning, men det er sånn på grunn av en avtale med Kopinor. Jeg tror avtalen nå er rundt ti år gammel, så antagelig vil nyere bøker bli fritt tilgjengelig om få år.

Jeg synes det er helt fantastisk at vi har så mange bøker fritt tilgjengelig, og synes vi nordmenn er veldig heldige. Bare man har tilgang til Internett kan man lese alt fra fagbøker om hva enn man skulle interessere seg for, til bygdebøker, til førsteutgaver av Ibsen. Norge er det eneste landet i verden med et så stort digitalt bibliotek. Det dreier seg om ca. 250.000 bøker, og i tillegg kan man også lese bl.a. gamle aviser og tidsskrifter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har allerede funnet ut at boka er til salgs hos Ark, men å måtte spandere nesten 400 kroner på den synes jeg er vel mye. Isteden har jeg bestemt meg for å bruke denne måneden til å lese tre av de andre foreslåtte bøkene: Årene, Vanære og Gå aldri fra meg. Etter omtalen synes jeg disse virker vel så interessante som Allesjele, dessuten får jeg tak i dem alle på nærmeste bibliotek.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merkelig. Når jeg søker, får jeg opp at Ark nettbokhandel har den i salg.
Ellers har jeg faktisk bestilt den gjennom mitt bibliotek. Jeg bare sender dem en epost, så bestiller de bøker de ikke selv har, til meg fra et annet bibliotek.
Jeg synes boken høres interessant, selv om jeg ser at anmeldelsene er nokså varierte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange takk, Lillevi! Mine søk var nok ikke grundige nok - Ark overså jeg helt. Nå er boka bestilt (hårreisende pris!), så nå er det bare å vente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes også den var dyr og biblioteket her er stengt, så jeg endte opp med å laste ned den svenske oversettelsen fra Adlibris på iPaden til kr 99,-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan bestille den fra et annet bibliotek via bibsok.no. Du henter likevel boken på ditt vanlige bibliotek, og det går raskt å få boken sendt dit. Helt gratis. Det eneste kravet er at man må ha Nasjonalt lånekort, men hvis du ikke har det kan helt sikkert biblioteket ditt være behjelpelige med både å oppgradere lånekortet ditt og å bestille boken for deg.
Link til boka Allesjele på bibsok.no

De har også Alt blir klart og betydelig, hvis du har lyst til å lese den istedetfor Allesjele.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, men nå har jeg altså bestilt den fra Ark, etter tips fra Lillevi. Alt blir klart og betydelig har jeg i hylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MartineHilde H  HelsethEmilie GeistJoakimIngunn SRune U. FurbergAnette SkriraAnn ChristinRavnAnjaReadninggirl20Magnus FinnsetSverreRuneBabynemiKaren RamsvikTjommiGrimarPangLeserTorTerje MathisenMonica CarlsenAgnete M. HafskjoldHelen SkogKay NilsenSynnøve H HoelPia Lise SelnesgretemorEllen E. MartolJulie StensethGro Anita MyrvangRandi Annie FramnesHeidiLailakjell ktuhamreBerit RTone SundlandBjarne Aashaug