Jeg skulle nok hatt Eliots original ved sida av Paal Brekkes gjendikting, ikke minst for å sammenlikne kattenavn! Men det hadde jeg ikke, så jeg lot meg glatt begeistre over Brekkes sprelske og kreative rim. Det er altså ikke gjendikterens feil at denne sagnomsuste klassikeren bare får terningkast 4 fra meg. Det er Eliots skyld - for her er det bare hannkatter det dreier seg om. Shame on you, Eliot!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

hmm ja, kan det være at Eliot bare hadde hankatter på disponibel
avstand da avhandlingen var under utvikling?
Enda etter flere purre-runder ;)

En kul katt het Gustav Mahler, noen husker kanskje hvem som
var foringsvert/inne for ham..?

men katter skal være ganske overforunderlig intuitive, også
i sine valg av omgjengelse..
det kan tenkes at hankattene våger seg på fortrolig pote med
litterære åndsstørrelser, mens pusedamene kan velge seg sine
kollegialt fortrolige på mer hjemlige baner?

Du får vel ikke rent kattunger av den teoretiske innvendingen,
intuerer jeg?
_

"Men du kan ikke skille en mann fra hans pus."   [ André Bjerke ]

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har en følelse av at Eliot kanskje ikke nærmet seg så mange av disse kattene. (Løse rykter om heltemodig og/eller aggressiv atferd plukkes vel opp - og brukes - av en oppmerksom åndsstørrelse?) At han sannsynligvis heller ikke kjente til så mange hunnkatter, kan man jo også ha en mistanke om. I hine hårde dager sto de vel på kjøkkenet og fødte levende unger, i likhet med annet hunkjønn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag