Jeg fikk et tips av søsteren min om en canadisk forfatter som heter Mavis Gallant (1922-2014). Hun er ikke oversatt til norsk desverre men i en bok jeg har: "Canada forteller " er det med en novelle av henne som jeg skal lese nå i helgen.
Ellers avsluttet jeg " Svart vann" av Joyce Carol Oates i går kveld og skal begynne på Agota Krisoff: " tvillingenes dagbok" som mange har skrevet godord om.
Været er strålende sommerlig så jeg skal gå meg en tur med strikketøy og bok bort til mitt yndlingssted, en renessansehave på en liten øy her i nærområdet
God lesing og god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Mavis Gallant er en av Canadas beste short stories forfattere.De novellene jeg har lest av henne har temaer som inviterer til ettertanke. På baksiden av en av hennes bøker står følgende kloke ord:

Stories are not chapters of novels. They should not be read one after another, as if they were meant to follow along. Read one. Shut the book. Read something else. Stories can wait

  • og det rådet følges alltid, både ved lesing av noveller og dikt. :)
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for svar! Skjønner hun er en av Canadas store. Søsteren min som bor i Sverige leser " från det femtonde distriktet" hun sier Gallant minner henne om Sommerseth-Maugham.
Jeg har nå bestilt "the other Paris" på bibliotekssøk.
Har du en novellesamling du setter høyt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, ingen samling som utmerker seg i farten, men med på et flyttelass fra Canada befant bl.a. «The Moslem Wife and Other Stories» og ulike utgaver av «Collected Stories» seg, så jeg regner med at førstnevnte ble valgt av en bestemt grunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gøy å få tips om nye forfattere aldri hørt om henne :). Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RandiAnniken RøilIngrid HilmerToveSverre HoemJørgen NHarald KLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågMads Leonard HolvikVannflaskeLailaLinda NyrudHegeNinaTotoroBjørg  FrøysaaMarteTone Maria JonassenMorten JensenEgil StangelandBenedictealpakkaRisRosOgKlagingDaffy EnglundBjørg L.Tine SundalDemeterEli HagelundKirsten LundIngunn SBeathe SolbergLinda RastenLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne DahlAnneWangReidun SvensliPernille GrimelandChristofferRandiA