Har du lest noen biografier som er litt utenom det vanlige? Har funnet biografien om apen Julius, og den må vel sies å være det :)

Har ellers lyst til å lese om Rasputin, men det ser ikke ut som om det har kommet ut noen biografi om ham på norsk, i alle fall...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Siden de bøkene som er nevnt i tråden virker veldig seriøse, kan Elton John sin selvbiografi Meg (2020) anbefales som et litt mer lettbent alternativ. Den var godt skrevet og vittig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Biografier har jeg lest lite av. Jeg leste "På gjengrodde stier" av Knut Hamsun for en liten stund siden, og den likte jeg godt, men om den er utenom "det vanlige" er jeg usikker på. Det kommer vel an på referanserammen :)

Jeg har Trevor Noahs "Born a Crime" liggende på kindlen min, og den skal visstnok være svært god.

Biografier må jeg lese mer av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunstnere lever gjerne usedvanlige liv. Derfor leser jeg gjerne om dem. Jeg kan anbefale Atle Næss: Leonardo og hans tid.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig! Og Den tvilende Thomas, også av Atle Næss – om barokkmaleren Caravaggio (1573-1610), en av mine definitive yndlingsmalere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for anbefalingen !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig.
Skrev litt mer om den - og flere av bøkene til Atle Næss i et innlegg i denne tråden for et års tid siden, og så har den jo fått noen veldig gode omtaler her på Bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg var 18
leste jeg Ingeborg Refling Hagens selvbiografi
om viktigheten av å kunne dikt
utenat
når du sitter i cella di
på Grini
og ikke har noen å snakke med
Det tok jeg meg ad notam
sånn i tilfelle

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er veldig fascinert av biografier, har lest en del - både bøker jeg har selv og lånte. Særlig personer som ikke er helt som oss andre, personer som har utmerket seg på en negativt måte. Hvorfor har disse personene blitt slik, hva har vært årsaken til valgene.
Jeg har vel ikke så mange biografier ut over det vanlige. En bok om Ulrike Meinhof ( beryktet tysk terrorist på seksti/ sytti tallet) fascinerte meg sterkt. Elisabeth den første er også en interessant dame. Foruten biografier om norsk forfattere og kulturpersonligheter ( eks Ragnhild Jølsen) har jeg bøker om Potemkin, Hitlers bøddel og Stalin som ung liggende. Nå er det forresten en biografi om Martha Steinsvik som leses.
Kanskje ikke de meste orginale biografiene, men noe for alle.
God lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frode Øglænd  MalminMartinenkjell kMarit HåverstadritaolineKristinBjørg Marit TinholtJulie StensethKaren RamsvikelmeTone SundlandLeseberta_23Harald KBjørn SturødThomas KihlmanKjerstiGodemineLibraritas vKay NilsensveinSolEli HagelundBeate KristinsiljehusmorAjiniakraAnne-Stine Ruud HusevågCaroline Ekornes JohannessenPer HellemSimen "Boktimmy" IngemundsenGro Anita MyrvangIdaDolly DuckBenedicte Sønsteby AndreassenAnne Berit GrønbechSigrid Blytt TøsdalBjørn BakkenSiljeMartin AasbrennErlend Haugen  VikhagenHeidi BB