Jeg har også blitt ferdig med Berge etterhvert. Peter Malm og Nicolai Berge falt mer i smak enn Ine Wang. Jeg følte at det var mye Jan Kjærstad i Peter Malm; musikken, maten, litteraturen, dette estetiske og pedantiske som ligger over skikkelsen og omgivelsene han beveger seg i.

Jeg har så lyst til å lese alle romanene Nicolai Berge får ideer til i boken og er overbevist om at han er uskyldig. Det betyr vel at jeg må lese flere bøker at Kjærstad..Jeg har merket deler av teksten om Berge, men sliter med BookBites på iPad og finner ikke tilbake til passasjene uten å bla én og én side.

Jeg forstår boken som en kommentar til 22. juli-tragedien og hvordan pressen, rettsapparatet, politikere og vi - folket, forholdt oss til hendelsene og etterspillet. Selv nå under Korona-krisen ser vi mange av de samme mekanismene. Avisene hauser opp ting for å selge og få klikk. Politikerne forsøker å vinne velgere. Folket vil være de flinkeste i verden og iallfall bedre enn svenskene. Kanskje må det være sånn at det alltid finnes et vi og et dem - og at vi er best!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du har kanskje oppdaget det siden vi leste Berge, men du kan søke i boka på Bookbites. Skriv opp en frase eller et litt uvanlig ord og du vil kunne finne tilbake igjen. Jeg var litt skeptisk til Bookbites helt i begynnelsen, men jeg er mer positiv nå. Utvalget er relativt godt, du får det du ønsker å lese eller høre der og da, (nyere bøker er gjerne utlånt, men du kan reservere) og ikke minst det er gratis. Anbefales for de som gjerne leser på lesebrett eller iPad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får også lyst til å lese flere bøker av Kjærstad :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand