Flott produsert bok om USA.

Forfatteren har en rekke briljante observasjoner om amerikanske byer, ørkener, landeveier, og strender. Han generaliserer bredt om amerikanernes karakter, kultur og politikk på en måte som det er vanskelig å kjenne seg igjen i. Det skyldes at han hele tiden anlegger et «europeisk» perspektiv som igjen er sterkt farget av fransk, akademisk arroganse. Baudrillard bruker fransk og europeisk som synonyme begreper.

Han er glad i amerikanske filmer og TV-serier, men blåser av at det ellers kan finnes noen amerikansk kultur som kan måle seg med den europeiske. Han ignorerer derfor alt som finnes av arkitektur, bildende kunst, musikk, og litteratur. Han ignorerer òg alle bidrag fra USAs mange folkegrupper (men synes synd på indidanerne). Men bevares, Baudrillard har òg kritiske spark til både franskmenn og oss andre europeere. Sånn sett er han ganske underholdende.

Boktittelen er en frekkhet, men den er kanskje ment å tirre oss litt? Bokomtalen er basert på den innbundne førsteutgaven på engelsk utgitt 1988.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria