Trude Teige "Mormor danset i regnet"

Juni har arvet huset til besteforeldrene og drar tilbake til øya der hun vokste opp. Hun rydder i huset, og kommer over et bilde av mormoren sammen med en tysk soldat og et brev fra 1946. Dette er helt ukjent for Juni, og hun bestemmer seg for å nøste opp mormorens historie. Jakten på sannheten fører Juni til Berlin og en liten by i det som ble den russiske sonen da Tyskland kapitulerte. Etter hvert forstår Juni at mormorens hemmelighet er noe mer enn at hun var tyskerjente, og oppdagelsen får betydning for hennes eget liv.

Jeg har tidligere lest de fleste av Trude Teiges krimbøker, og likt dem godt. Derfor så jeg frem til å også bli kjent med andre sider av forfatterskapet hennes. «Mormor danset i regnet» er vel mest en historisk roman, skjønnlitteratur, basert på historiske og fakta. Det er tydelig at forfatteren har satt seg grundig inn i historien til tyskertøsene, og hvordan de ble behandlet under og etter krigen. En viktig historie som ikke må glemmes for ettertiden.
Boka har to fortellerstemmer. Juni i nåtid og mormor i fortid. Fortidshistorien likte jeg godt, men nåtidshistorien syntes jeg var noe kjedelig. Boka handler om en kvinnes fortielse og hvilke følger dette får for datteren og barnebarnet. Kvinner blei straffet for å ha et forhold til tyskere under krigen, mens menn ikke gjorde det. Språket er lettlest og bra, og historien om behandling av tyskertøsene er sterk. Jeg likte boka godt og anbefaler den videre på grunn av historien, jeg har hjerte for historier fra krigen. Terningen stopper på en sterk 4.
Terningkast 4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaske