Og takk for din grundighet, gretemor.
Jeg må til forsvar for vedkommende som svarte meg, si at personen ikke hadde tid til å gå grundig inn i dette. Jeg synes likevel det var fint og få et innblikk inn i oversetterarbeidet.

Til selve oversettelsen (1961-utgaven) - det eneste stedet jeg reagerte var i følgende passasje: "Mayella kikket på Atticus under senkede øyenlokk, men hun sa til dommeren: - Så lenge han driver og kaller meg frøken og sier frøken Mayella. Jeg er'ke nødt til å la'n få erte meg, jeg trenger ikke finne meg i det."

Jeg syntes ikke ordet erte passet her, uten at jeg har noe bedre å foreslå.
Mayella ville neppe ha brukt ordet respektløst, "la'n få behandle meg respektløst", nei det bryter med hennes stil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig - «erte» passer ikke inn her. «Gjør(e) narr» er vel litt mer treffende/dekkende? - mulig dét også bryter litt med sosiolekten til Mariella, men jeg kan lettere forestille meg at hun kunne klaget over at Atticus gjorde narr av henne ved å bruke tiltaleformene hun reagerer på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Kvernmo RyeJulie StensethSynnøve H HoelmoiraTonesen81Eileen BørresenHanneHeidiElisabeth SveeHelge-Mikal HartvedtJenny Dahl BakkenHanneAstrid PedersenIreneleserTotoroJeanetteGro-Anita RoenTove Obrestad WøienBenediktePi_MesonAjiniakraSverre HoemHilde H HelsethIda  Gaarden SortlandFrode Øglænd  MalminVibekegretemorKnutMBritt ElinLisbeth Marie UvaagmgeIdaBjørg RistvedtIngunn SElin FjellheimkntschjrldelmeRandiJohn LarsenErlend Rødal Vikhagen