Siste lesedag og starten på ny måned med flere muligheter i februar. Har dere noen høydepunkter fra januar måned der, dere vil anbefale en bok videre eller flere?

Jeg synes det var en bok som utmerket seg veldig i januar måned eller kanskje tre. Mest mot en ny sommer av Janet Frame, nydelige skildringer av natur og utrolig unike beskrivelser av hvordan forfatteren tror at en fugl ser på verden. I tillegg synes jeg også Av måneskinn gror det ingenting Torborg Nedreas og en lydbok som jeg hørte på The night Circus av Eirin Morgenstern var veldig unike og vakre på hver sin måte.

Denne helgen skal jeg faktisk igjen lese The night Circus i papirform, spent på hvordan den føles i forhold til lydbok.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg oppdaget denne siden i går og holder på å registrere bøker. Denne måneden trodde jeg at den siste boken om søstrene til Lucinda Riley skulle bli favoritten, men ble faktisk mer opptatt av en bok av Jojo Moyes, Over Horisonten. Var noe med de menneskelige beskrivelsene jeg likte spesielt godt. Når det er sagt så var ikke Solsøsteren noen skuffelse. I tillegg har jeg avsluttet Alle blomstene i Paris av Sarah Jio. Den var veldig fin, trist og grusom. Har blitt veldig mye feigere på hva jeg greier å lese etter at jeg fikk barn, men denne tvang jeg meg gjennom. Innlagte pauser innimellom, men det er sikkert bare sunt. Utrolig bok som jeg gleder meg til å gi videre til min mor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjekt med nytt medlemskap i bokelskere også, håper du trives her inne :) Og koselig med kjekke bøker, håper du har hatt en fin søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Den danske borgerkrig 2018-24 av Kaspar Colling Nielsen denne helga. En merkelig bok, men jeg likte den på sett og vis også. En slags dystopi, sikkert. Spennende hvordan historien var trukket opp med mange av de samfunnsproblemer vi ser i dag, og at dette kulminerte i en borgerkrig i Danmark. Og så litt merkelig med denne framtidsvisjonen om at mennesker og dyr kan leve evig, og at bokas jeg-person er 475 år gammel. Uansett lesverdig, synes nå jeg.

På øret hører jeg siste boka i Medmenneske-trilogien av Olav Duun Siste leveåre. Denne er hittil like bra som de foregående to, synes jeg. Handler mye om kommunikasjon - eller mangelen på sådan. Og Håkons reaksjon, på å være dødssyk, med å ikke fortelle noe til sine nærmeste, tror jeg ikke er urealistisk i forhold til tida han levde i, men helt utenkelig for oss som lever i dag.

Neste bok ut nå tror jeg blir Jeg heter Lucy Barton av Elizabeth Strout. Denne har jeg hatt lyst til å lese lenge, og nå passer den veldig godt til min litterære rundreise, da landet for februar er USA.

Helga er snart slutt, det har vært ei helg med en del ruskevær, men mildt for årstiden her hos oss også.
Så i stedet for å si god helg får jeg heller si ha en fin uke :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den danske borgerkrigen har jeg hørt mye om, har lenge vurdert å lese den, men vært litt usikker på om jeg skal lese den eller ikke. Kjekt med ting på øret også, det er også stor fan av, om man skal til a og b, er så kjekt å ha noen hodetelefoner og en lydbok. Den har jeg lest, likte den også veldig godt må jeg si.

Ønsker deg en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her i nordvest er det nesten «nordvest» i dag...iallfall når det gjeld temp. Ute er det surt og kaldt og sludd i lufta.
Eg har heldigvis fått lese litt i dag, og det i ei god bok som eg fekk i julegåve: Eleanor Oliphant har det helt fint.
Eg likar det eg les...Eleanor er ei samansett dame, og det er ein god del eg ikkje veit om henne...spennande!

Håper at leselysta tek seg opp, den har ikkje vore så god i det siste.
Sidan helga nærmar seg slutten, så får eg sei: God søndagskveld!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den boka har jeg også lest og likte den også ganske godt. Lånte den også til moren min. Håper du får en god søndagskveld :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så nydelig vær her i dag, sol men ikke veldig varmt heldigvis for ute i hagen så jeg den første klosterklokken utsprunget og masse knopper... det er så alt for tidlig!
I bokverdenen har jeg tatt fatt på William Somerset Maugham: «livets lenker». Jeg husker den sto i bokhylla helt fra jeg var barn, syntes tittelen ikke vekket noen leselyst akkurat men det er jo nok et funn og jeg er helt oppslukt. Skrevet i 1915 og mitt februarvalg i bibliotekets på sporet av den tapte tid.
God lesing til alle

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig med godt vær. Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glemte å legge til at jeg hører lydbok Før plogen din over de dødes knokler på engelsk av Olga Tokarczuk som jeg i fjor leste løperene av. God lydbok so far so good. Liker skildringer i den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nattens sirkus var fantastisk! Det var noe med stemningen i boka som traff meg veldig.

Den beste boka i januar var Fredrik Backman sin bok Folk meg angst. Terningkast 6. Utrolig morsom, men også hjertevarm.

Akkurat nå leser jeg Jane Austen, Fornuft og følelse. Har planer om å lese alle hennes bøker etterhvert.

Riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig akkurat det samme tenkte jeg. Stemmingen er ganske unik. Folk meg angst leste jeg i fjor og likte den også ganske godt. Alle Jane Austen litt av prosjekt, lykke til.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag