Roy Jacobsen har irritert seg over Virgo helt siden den ble utgitt i 1988. Boka ble gitt ut før den var helt ferdig, men han trengte pengene (les intervju). I 2011 kom Anger, som er en nyskriving av boka fra 1988. Den har jeg ikke lest ennå, men gleder meg til det.

Er Virgo en uferdig roman? Ja, på den måten at temaet og personene ikke blir helt tydelige, de er underdrevet på en måte som er mer irriterende enn pirrende. Det handler om en far som slipper ut av fengsel, og en voksen datter som han ikke har hatt kontakt med på mange år. Forbrytelsen hans blir bare antydet, og datterens tristesse er nok en konsekvens av den.

Jeg liker Roy Jacobsens evne til å la personene sine gå fra det hverdagslige til å stille hverandre de store spørsmålene, uten at det føles kunstig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vRandi | randiloves2readIngeborg GAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarteSimen "Boktimmy" IngemundsenBeathe Solbergkjell kTerje N AbuslandElisabeth Sveeandreas h. o.Thina NordtveitLene AndresenCassiopeiaSusan StensrudThereseHarald KsiljehusmormoiraErikGromanitaAnniken LMalin  LsbjrnlvldJanne BrovoldJan Arne NygaardHilde SAnne-Stine Ruud HusevågJulie StensethAnniken BjørnesTorill Elisabeth RevheimAndreas BokleserIdaConnieJohnny OlsenReadninggirl20Mette-MMarit HøvdeAstrid Pedersenellinoronille