Andre verdenskrig er i gang, og på en liten øy utenfor Italia ligger en amerikansk flybase. Der er flyoffiser Yossarian og hans kamerater stasjonert. De lever i sin egen boble, som er fylt av sinnssyke ordre, manglende gjennomføring etc. Det er mørk satire over det meningsløse i krigføring.

Det tar litt tid å komme inn i sjargongen, og de meningsløse ordrene og de snodige karakterene, men når man får taket på det hele, er det både hysterisk morsomt og tragisk på samme tid.

Januarlesingen i Elidas 1001lesesirkel, der det skal leses en bok utgitt mellom 1961 og listas slutt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har også valgt meg ut Catch-22 som januarlesing i Elidas 1001-lesesirkel.
Jeg må innrømme at jeg strever noe med denne boken. Forhåpentligvis er det pga at det tar tid å komme inn i sjargongen, som du skriver. Har vært inne på tanken å droppe den, og hellver velge en annen bok. Dette er nok ikke min form for humor, men men jeg må kanskje bare gi den litt tid, den er jo fornøyelig til tider. Jeg har valgt engelsk utgave, men kunne kanskje finne fram norsk utgave. Det er jo noe med å lese på orginalspråket :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie