For flere av oss betyr jul og romjul god tid til lesing. For meg finnes det knapt noe mer koselig enn å sitte i ei julepyntet stue med ei god bok i fanget.

Jeg er nå snart ferdig med Dyret av Heidi Furre. Etterpå venter Dei sju dørene av Agnes Ravatn, ei bok jeg har gledet meg til helt siden i sommer!

At begge bøkene er på nynorsk er nok så tilfeldig. Jeg fryder meg alltid når jeg leser Ravatn, fordi nynorsken hennes er fantastisk. Naturlig språk uten rariteter. Dyret er det første jeg leser av Heidi Furre, og jeg må si at jeg er positivt overrasket over språket i boka: Det flyter fint, og har ikke det kunstige preget tekstene til mange nynorsk-forfattere får.

Hva leser dere?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 9 svar.

I gang med bok tre av Elling :-) Flott lesning så langt! Etter bok nummer fire blir det nettopp Grensen av Erika Fatland. Gleder meg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Elling er fin-fin! Tror kanskje jeg må snuse litt på Grensen, jeg også...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snus i vei inn det nye året :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg er så enig! Romjul og bok - gjerne ei julegavebok - er noe av det koseligste som fins!

Jeg fikk Sommerfuglrommet av Lucinda Riley i julegave i år, og koser meg med den denne jula. Jeg har aldri lest noe av forfatteren tidligere, og har vel kanskje hatt litt fordommer mot henne. Har sett for meg litt enkel, masseprodusert underholdning kanskje. Men i og med at jeg nå fikk denne boka i julegave, så bestemte jeg meg for å gi den en sjanse.

Tidligere i jula har jeg lest Julestjerner, Unni Lindell og Anne B Ragdes julehefte. Det var veldig fint, mye kos og en god porsjon humor.

Så holder jeg fortsatt på med Grensen av Erika Fatland. Leser litt i den innimellom. Den er kjempegod!

Nå melder det skikkelig ruskevær med kuling og masse regn her hos oss siste del av jula og til nyttårshelgen, så det blir nok mye innetid og lesing.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg blir veldig fristet til å lese Grensen, kjenner jeg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med boka Grensen av Erika Fatland i går. Har lest litt i den nesten hver dag over et par måneder. Anbefales! Nå har jeg funnet fram en krim, og da fyker sidene avgårde: Den niende graven av Stefan Anhem. Ønsker alle en fortsatt fin romjul!

Godt sagt! (4) Varsle Svar


Kan noen huske den tiden, hvis tolker og blindhelter aldri
kom på noen plikt til å skrive Skjønn litteratur
om sine kontemplerte selvhenrettelser
i ennå aldri utøvd alvor --

og vi slapp å søke populærpressens råd
om å forklare barna rettfrem fakta
hvordan en av de nærmeste
kunne møte fanden og bli like trist

slikt entusiastisk talent for ulykke og traseri

. .

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Mr. Woolf Jan Kjærstad. I dag har ellers fullført resten av Hvit død av Robert Galbraith som egentlig er J.K Rowling. Spennede med nynorsk forfattere.

Håper du og andre bokelskere får en fin romsjulstid :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter du fortalte meg at Robert Galbraith faktisk er J.K., så har jeg satt serien på ønskelista!

Ønsker deg også fine romjulsdager. :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ann Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGro