Frode Eie Larsen "Englefjær"

Det er november. Snøen har lagt et mykt, hvitt teppe over bakken og lyset fra gatelyktene tegner bleke lommer i mørket. Inne på rom 101 på Rekkevik sykehjem i Larvik står Eddi Stubb. Foran ham i sengen ligger Borgny Larsen. Død. I munnviken hennes skimter han så vidt en hvit fjær. En englefjær, tenker Eddi, fremdeles uvitende om at han snart skal finne enda en fjær, denne gangen i munnen på et lite barn. Klarer han å finne løsningen før flere liv går tapt?

Frode Eie Larsen er en produktiv forfatter, som kommer med en bok i året. Englefjær er hans femte bok. Etter å ha lest og likt hans forrige bok, «Du skal lide», er det med spenning jeg gir meg i kast med denne.
I boka møter vi Eddie Stubb og teamet han som jobber på spreng mot klokka for å hindre at flere mord skal begås. Det er flere fortellerstemmer i boka, og mange som har opplevd mye vondt i livet. Boka berører både temaer som aktiv dødshjelp, voldelige ektemenn og alkoholiserte ensomme menn. Alt dette er temaer som interesserer meg, og som jeg selv har sterke meninger om. Flere ganger får vi også hint som gjør at vi tror at saken er løst, men den gang ei.
Frode skuffer ikke denne gangen heller. Boka er like lettlest som den er spennende. Den har korte kapitler, og det er et fint driv gjennom hele boka. Jeg måtte lese hele boka ferdig, når jeg først var i gang, jeg klarte ikke stoppe underveis. Det er en pageturner med høyt spenningsnivå hele boka igjennom. Den passer for de fleste som liker krim som ikke er for brutal eller blod-dryppende.
Boka er lest som både lyd og e-bok. (Mest e-bok for jeg ikke helt likte ikke fortellerstemmen i lydboka.)
Jeg ser frem til flere bøker fra Frode og Eddi Stubb. Alt i alt en thriller på høyt nivå!
Terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg