Begynnelsen av august og flere begynner allerede å snakke om en høst stemming i lufta. Vel, vel bra vær i dag på Vestlandet. Denne uken har jeg lest ferdig flommens år av Margaret Atwood og Muleum av Erlend Loe som endte jeg med å gi terningkast fire, noen som jeg synes er midt på tre og bra, men ikke overveldende bra.Jeg har som planer om å lese Fordi det er bittert og fordi det er hjertet mitt av Joyce Carol Oates. Lurer på om jeg har blitt mer kresen , lest dårligere litteratur, eller bare blitt en mer moden lesen? Fordi i dette året har jeg kun en favoritt bok. Jeg har del terningkast fem og fire og noen tre.

Hva leser dere denne helgen? Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Begynte på Islamofobi , og den er sikkert bra, men tar helt feil utgangspunkt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ferdig med alle seks bøkene i serien Velkommen til museet, og den siste var mutologium.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har fortsatt finvær og sommerlige temperaturer i Østfold, så det blir ikke så mye lesing. Hagearbeid og dyrking av grønnsaker er morsommere akkurat nå. Jeg holder (fortsatt) på å lese Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón, og synes den er trå å komme igjennom. I tillegg leser jeg Mary Poppins av P.L. Travers. Artige, små historier skrevet for lenge siden. Håper dere har - og har hatt - en fin helg alle bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig hyggelig med fin vær. Her overskyet i dag, dermed blir dette en inne dag med lang frokost, kakebakning. Jeg som elsker Vindens skygge dumt at den ikke føles slik for flere som har jeg forstått, men jeg ble så glad i den da jeg var yngre. Likevel jeg har faktisk bestilt meg den nå for å lese den igjen. Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har alltid gitt veldig gode terningkast. Tror det rett og slett er fordi jeg ikke har høy terskel for å gi opp bøker som ikke fenger. Selvom jeg noen ganger skulle ønske jeg hadde mer tålmodighet.

Denne uka har jeg lest ut "klassen" av Marte spurkland som jeg begynte på forrige helg. Fantastisk fin og rørende bok. Terningkast 6. Ville lese noe i samme landskap, så neste bok ut ble "en muslimsk mors kamp" likte den også godt. Terningkast 5. Likte spesielt godt skildringene fra Vibes mat på Majorstua i Oslo. Fikk lyst til å starte butikk :) I dag trengte hjernen min noe lett, så jeg har begynt på "kunsten å høre hjerteslag", tror den kan være akkurat hva jeg trenger.

Håper dere har en fin helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Morsomt å høre hvordan andre tenker om det med terningkast. Kanskje bøker jeg kan sette på min leseliste? Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser du har tanke for å lese boka til Joyce Carol Oates, og den kan jeg sterkt anbefale deg og andre. Sjøl har jeg kommet noe over halvveis i ei bok av Peter Crouch, en fotballspiller i England. Den er ikke oversatt og fins ikke på noen norske lister. Han skriver om både sitt og andre sitt fotballiv; morsomheter, snurrigheter, ting vi vanlige supportere veit osv.

Men det er nå fullt fokus på valgkampen. I går fredag og i morgen søndag står jeg på stand i Etne, på markedsdagene der. Sto i går sammen med Arne Nævra, som dere sikkert kjenner til fra andre kameravinkler enn det politiske. Mye folk og noen tar med seg valgbrosjyrer, andre vil diskutere enkeltsaker - som vanlig! Litt hett i sola, men det får gå denne gangen også. Verre med regn og torden ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja synes den er god så langt, så tusen takk siden den ble anbefalt tidligere av deg også, om jeg husker rett. Varierende aktiviteter i helga. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da husker du utrolig godt, lesejente ;-) Takker og bukker :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjører på med "Hvitekrist". Kanonbok!

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig bra, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. Den siste uken har det vært mye lesing, jeg holder fortsatt på med «de 7 søstre serien», og holder fortsatt på med bok nr 2 i serien stormens søstre. Regner med jeg leser den ut i løpet av helgen. Er for tiden på ferie og tok med meg 1-3 bok i serien så jeg går ikke tom for lesestoff

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med produktiv uken innen lesning, håper du har fin ferie og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forrige helg las eg "thrilleren" The Woman in the Window - hermeteikn fordi jo var alt anna enn "thrilling". SNORK. Skikkeleg nedtur. Ta nokre kjente element (utilreknelige karakterar, psykiske diagnoser, traumer, ...) frå ymse nye thrillere og smelt saman i ei gryte og vipps: ein heilt ny thrillar, som er nesten lik noko du har lese før, men ikkje heilt. Mix av The Girl on the Train og Ruth Wares Woman in Cabin 10 osv... Blæ!!! (Eg kasta boka i søppelet etterpå - det gjer eg så og seie aldri...)

Etterpå las eg Safranhuset, heilt ok. Og så "Bad Monkeys" - ein slags sci-fi thriller som starter dritbra men som dessverre ikkje held inn i mål. dei siste femti sidene øydela alt for meg. No ville eg ha ei forfattar eg kjente til og visste kva eg fekk - og sidan eg er i humør for noko morosamt og underhaldande gjekk eg laus på Nine Perfect Strangers av Liane Moriarty. Har god erfaring med hennar skrivestil og humor og har likt det meste eg har lese av henne. Av og til blir det litt langdrygt, men som sagt veit eg liksom litt kva eg har i vente med henne og dette passa perfekt for humøret :-)

Elles i helga venter ein lang fjelltur på sundag - satser på ein 3-4 timars marsj og ute-lunsj i skauen med primus og kaffi. I dag blir det ein roleg dag heime - eg har nemleg fått Nintendo Switch av min kjære sambuar... og er ganske så hekta. Dermed har det blitt litt mindre lesing enn til vanleg. Barnlige gleder altså, dei skal man ikkje oversjå potensialet i :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tenkte bare jeg ville si at jeg syntes Kvinnen i vinduet var en bra bok :) I motsetning til Kvinnen i lugar 10, som var banal og kjedelig. Interessant med sånne forskjeller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hihi - så morsomt :-)

Kanskje jeg bør lese den likevel :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig interresant hvor forskjellig man ser bøker. Jeg tenker mye har med smak og behag å gjøre. I tillegg føler jeg når det kommer til meg selv at det kan komme ann på humøret jeg er i selv. Har jeg bedre humør ender jeg gjerne nok til å like de fleste bøker egentlig. Men av og til er stemmingen ikke helt på plass for diverse bøker, og dermed ender jeg kanskje opp med å dømme de etter det, mens en annen gang kunne jeg kanskje litt boka bedre :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at du sier fra! Jeg har syntes 'Kvinnen i vinduet' har sett litt interessant ut, men nå vet jeg at jeg ikke skal bruke tid på den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok mange som er uenige med meg, altså ... men helt ærlig syntes jeg den var fryktelig kjedelig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal innom biblioteket og hente Emma Reyes: brev fra min barndom Min søster anbefalte meg den tidligere i uka og jeg ble rett så nysgjerrig! Jeg skal bare avslutte boka jeg holder på med først, en barne/voksenbok om en hunds opplevelser under krigen: Bel Ria av Sheila Burnford. Har kost meg med den!
God lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjekt med bøker som har vært på anbefaling, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det ser ut for å bli ei bra lesehelg dette også ... når det er godver så les eg utandørs, og er veret dårleg så les eg innandørs. Alltid bra lesehelg, med andre ord.

Eg er straks ferdig med to bøker, humorboka The Tabloid Bible og Roy Jacobsen sin Hvitt Hav, andre boka om Ingrid frå Barrøy. Så i morgon må eg nok fiske fram ei ny bok. Spørs om eg skal take fatt på Familien Moskat, eg trur den skal vere bra. Satser på det.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvis været er dårlig ute, har man en god grunn for å bli inne og lese. En god blanding av bøker, og Familien Moskat vurder jeg selv å lese. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff nei, jeg vil ikke ha høst riktig ennå. Her i Trøndelag er det ikke 30 grader lenger, men fine sommerdager for det. Og det kan det godt fortsette med i noen uker til, synes jeg.

Jeg er også blitt en mer kresen leser med årene, og jeg tror det har med å gjøre at når man leser mye, så stiller man høyere krav til hva man vil klassifisere som en virkelig bra bok etterhvert. Det er jo så mye bra, så da orker man ikke å bruke tid på det som ikke er bra, kanskje?

Har du forresten lest Oryx og Crake? I tilfelle: Likte du Flommens År bedre eller dårligere enn førsteboka? Jeg likte Oryx og Crake veldig godt, og ga den en femmer.

Denne helga holder jeg på med Leksikon og lys og mørke, og denne virker veldig bra så langt.

På TV nå nettopp så jeg et innslag om Helene Flood, hun får jo kjempekritikker for sin Terapeuten! Dette blir vel også en bok man må lese etterhvert, kanskje.

Enn så lenge ønsker jeg alle bokelskere en riktig god sommerhelg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja noen uker til med sommer hadde vært fint :). Jeg har lest Oryx og Crake og endte faktisk på akkurat samme terningkast som deg og likte det veldig godt, Flommens år likte jeg også bra, men det manglet kanskje noe der følte jeg i forhold til første boka. Mange som skryter over Leksikon og lys og mørke, vurderer gjerne å sette den på leselisten. Ja mange bøker man må les etter hvert. Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veret er flott også i min del av landet, i nordvest! Var svært fornøgd då eg kunne hente Medusas flåte på biblioteket, men etter nokre kapittel vart innhaldet så fælt at eg heldt på å gi opp. Tvinga meg sjølv til å fortsette, og det er eg glad for. Boka er god, og trur eg kjem til å huske innhaldet i lang tid framover, sjølv om det er ille å lese om fortetta menneskeleg vondskap. Heldigvis er der også både godt språk og humor!

Så greidde eg ikkje å la være å få i hus Ut av ensomheten av Benedict Wells. Har såvidt begynt på den, og kjenner at det vert triveleg, svært triveleg- noko eg kan kose meg med.

Ønskar både deg og alle andre leseglade ei god helg! :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja den har jo vært mye diskutert i mediene også. Godt med litt humor og godt språk tenker jeg da det leter lesningen. Hyggelig å ha noe annet som tillegg lesestoff da. Håper du får en flott helg og god lesning :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AtmanDolly DuckHeidiAnne Lise JohannessenEli HagelundTatiana WesserlingThea EmilieRandi Annie FramnesJakob SæthreJohnny OlsenJulie StensethLibraritas vGodemineMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundGladleserAkima MontgomeryHarald KHege LTjommiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudQuijoteErikMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaBjørg  FrøysaaHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalØyvind BjørnerudKatie LierRufsetufsaWenche Vargas