Har du glemt hva du lærte på skolen? Du kan jo ikke ha glemt riktig alt - dersom da ikke an annen har skrevet ditt innlegg her? Nei, en kan ikke glemme Himmelfarten med alle de kristendomstimer vi hadde da jeg gjennomførte grunnskolen, det går jeg ikke med på. Ikke i den skoletid jeg tilhører.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Då eg gjekk på barneskulen lærte også eg mykje nyttig, og spesielt sløyd og geografikunnskapane har festa seg på minnet. På sløyden lærte eg å pusse ein oppsaga plankebite og kalle det ei skjerefjøl, og ein gong klarte eg, med stor hjelp frå sløydlæraren min, å lime i hop 5 plankebitar, som gav resultatet bokhylle. I geografien lærte eg at Bhutan er eit land i Asia og at 0,2 prosent av det totale arealet i Finnmark er dyrka mark.

Det einaste eg kan hugse frå religionsundervisninga er at vi måtte lære oss dei 10 boda og fader vår utanav, og at eg måtte, saman med halvparten av gutane i klassa, stå fremme ved tavla og skamme meg fordi eg ikkje hadde øvd godt nok.

Utover dette lærte eg naturligvis også å lese, skrive og rekne. Eit av dei første orda eg lærte å lese/skrive var "sil". På den tida viste eg ikkje kva ei "sil" var for noko, men no veit eg at ei "sil" er det vi i heimbygda mi kallar eit dørslag.

Alt i alt er eg godt nøgd med utbyttet av dei 6 første åra i grunnskulen.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det einaste eg kan hugse frå religionsundervisninga er at vi måtte lære oss dei 10 boda og fader vår utanav, og at eg måtte, saman med halvparten av gutane i klassa, stå fremme ved tavla og skamme meg fordi eg ikkje hadde øvd godt nok.

...og det er jeg glad jeg og de som går på skolen etter meg slipper. At de glemmer "historien" bak himmelfarten og pinsen er en akseptabel bivirkning, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå må du bestemme deg - snakker du om de som gikk på skolen samtidig som deg, de som gikk på skole for et par tiår siden og tilfeldigvis var med i et underholdningsproram på NRK, eller de som går på skole i dag? Et rent kristendomsfag har ikke vært en del av timeplanen siden 1997, så at du hadde mange kristendomstimer er ikke et gyldig argument for at de som går på skolen i dag med RLE skal ha de kristne høytidene brent inn i hjernen. Det kan ikke sammenlignes.

Ei heller kan lese- og skrivekunnskaper sammenlignes med kristendomskunnskap og andre ting man gjerne glemmer etter hvert, så det synes jeg var en tullete kommentar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline