Joda, men siden jeg har bestilt en komplett utgave, håper jeg å få tid til å lese hele boka.
Underveis går det sikkert bra å delta i en eventuell felleslesing og diskusjon.

Og jeg håper at Tre kamerater eller Den gode jord vinner. Derfor slettet jeg min stemme på Dekameronen.
Dersom Den gamle mannen og havet vinner, blir det jo en temmelig kortvarig felleslesing. Boken er på ca. 100 sider, en brøkdel av lengden på (hele) Dekameronen.
Nominerte bøker med store kontraster, hva i alle fall lengde angår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg ser at Dekameronen ligger i ulike utgaver på Nasjonalbiblioteket. Den komplette utgaven (nynorsk) er på 870 sider. Sikkert mulig å få tak i de på mitt lokale bibliotek også :)

Jeg har et håp om Verden av i går av Stephan Zweig og selvsagt mitt eget forslag "Den gamle mannen og havet". Disse kommer jeg nok til å lese uansett. Så takk for forslag Lillevi
De andre bøkene kommer gjerne på en skal-lese-liste de også. Mange gode nominerte bøker med store kontraster, som du skriver, Kjell. Gleder meg til resultatet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv takk, Torill. Jeg har lest Den gamle mannen og havet to ganger, begge for mange, mange år siden – og tar svært gjerne en reprise. Har opplevd flere ganger at leseopplevelsen forandrer seg med alder og erfaring. Jf. Olof Lagerkrantz: «... man skriver bare halve boken, den andre halvdelen må leseren ta hånd om.» Lagerkrantz har også sagt følgende: «Første gang man leser, er det nesten uutholdelig spennende. Annen gang får man både spenning og den trygghet som kommer av at man vet hvorledes det går.» Vi kan tillate oss å dvele ved teksten på en annen måte, og vi får en annen forståelse av den når vi faktisk vet hvordan det går.

Enig - en spennende valgomgang med flere gode forslag. Dette er én fin side ved nominasjonene – nye bøker på leselisten!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken