DEt er morsomt å bla seg frem i hjernen til sine favoritter, elelr i det minste de bøkene man husker og som har betydd noe for en. Til tross for all merkelig litteratur jeg har lest; alt fra Dante til Knausgård, er det en liten flis av en bok som jeg kan huske fra så langt tilbake som 5 klasse på barbeskolen tror jeg; vi hadde en vikar det året, en snodig fyr; antroposof, yogautøver og vagabond. Han leste for oss om gralsmyten og skapte røre i det velse hodet mitt med boka til Leif Wærenskjold; Labben og meg og Nullen: ved en av oss. En herlig historie om snodige gutter, virkelig en bok jeg kunne tenke meg å ha skrevet selv. Og som den riksmålsmannen han var , husker jeg det var helt kostelig å lese når han skrev et kapittel på samnorsk. Vanvittig, morsom og en klassiker som jeg tar megs elv i å tenke på ennå etter jeg har rundet de femti! Hvorvidt den var høyverdig litteratur elelr ikke skal være usagt, men inntrykk gjorde den.
Viser 3 svar.
Riksmål og riksmål. Fyren var vel såvidt jeg veit fra Tønsberg, og selv om han var riksmålsmann, forsøkte han seg fra tid til annen å legge inn noen mer eller mindre dialektiske ord og uttrykk. Dette har brent seg inn i hukommelsen hos undertegnede: "Labben stakk hodet frem og lyste med løkten". Løkten, altså!
Samnorsk-kapittelet var forøvrig ganske riktig helt fantastisk!
Hehe..Jeg synes samnorsk-kapittelet var helt konge! Eller hele boka egentlig; den ble lest høyt for klassen når jeg gikk i 5 klasse på 60-tallet en gang og jeg husker det ennå.
Artige minner! Leif Wærenskjold var ein ukjend forfattar for meg - heilt til no.