Hva med en av romanene til den kenyanske forfatteren Ngúgi wa Thiong'o. Eller av Maryse Condé fra Guadeloupe? Svært gode forfattere begge to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Har ikke funnet NOEN av dem, eller andre afrikanske forfattere (til nød kun hvite sørafrikanske forfattere, og da forsvinner litt av poenget med et annet perspektiv, syns jeg) på biblioteket her. Kan være fordi jeg bor på Sortland, er nok lettere i større byer. Så har du mange folk med afrikansk bakgrunn som skriver bøker, men det blir heller ikke det samme all den tid de er fra Frankrike, USA, eller for den saks skyld Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler også en klassiker: Mønsteret Rakner av Chinua Achebe, den er det nok en del bibliotek som har. Eventuelt er "En afrikaner på Grønland" av Tété-Michel Kpomassie en morsom historie om mange steder, men mest om å reise og å både møte det som er annerledes og å være det som er annerledes - å møte andre på bortebane. (Ja, denne er to steder, kom på hvordan varsling for svar fungerer)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd å bruke eBokBib. Mener jeg fant min der.
Jeg valgte
https://bokelskere.no/torere/boksamling/3270187/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, skjønner. Men kan ikke bibloteket der bestille fra andre biblioteker? Jeg sjekket Deichman før jeg svarte deg, og av Ngúgi wa Thiong'o har de Djevelen på korset, Elven som skiller og Hvetekornet. Av Maryse Condé fant jeg Segu: murer av leire.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefaler også en klassiker: Mønsteret Rakner av Chinua Achebe, den er det nok en del bibliotek som har. Eventuelt er "En afrikaner på Grønland" av Tété-Michel Kpomassie en morsom historie om mange steder, men mest om å reise og å både møte det som er annerledes og å være det som er annerledes - å møte andre på bortebane.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper Jenny Dahl Bakken ser innlegget ditt, siden det er hun som mangler en bok av en afrikansk forfatter til leseutfordringa. Chiuna Achebe har jeg forresten lest, men på engelsk, Things Fall Apart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rekker neppe å få lånt og lest boka før nyttår uansett, skjer så mye rett før og etter jul. Men takk for tips :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen