Jeg har ingen "julebok-tradisjon", ei heller andre årstids- eller høytidstradisjoner. Først i fjor fikk jeg endelig lest Tante Pose og likte den bare så måtelig. Den satte meg iallfall ikke i julestemning. A Christmas Carol ble jeg heller ikke glad i da jeg leste den for ei tid siden. Andre "julebøker" kjenner jeg ikke, bortsett fra antologier og noveller. Men jeg kan jo ikke være bekjent av å utebli som forslagsstiller, så jeg foreslår rett og slett ei barnebok denne gangen: Marie Hamsuns Bygdebarn om vinteren, som jeg hadde stor glede av da jeg var barn. Julefeiring inngår i handlingen, men har ingen dominerende plass.

Marie Hamsun var en glitrende barnebokforfatter, med et språk som også appellerer til voksne lesere, og vi kan vel alle ha moro av å gå 70 - 80 år tilbake i tid og tenke oss hvordan allmuens barn (og voksne) på landsbygda fikk tida til å gå i vinterhalvåret.

Boka er kanskje ikke så lett å få tak i, men umulig burde det ikke være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har bestilt den fra antikvariat.
Jeg har en Bokklubb-bok (Bokklubbens Barn) som heter Bygdebarn (Marie Hamsun), illustrert av Borghild Rud.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er i hvert fall mulig å lese den via Nasjonalbiblioteket på nett (gratis). Det gjorde jeg med Zorbas, og det gikk greit det. Har du nettbrett, laptop eller MAC så prøv deg her:

https://www.nb.no/nbsok/nb/92c9984d01b2bbfe65a455c1d70fb66e?index=1#0

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokbua har iallfall tre eksemplarer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim