Har nettopp lest ut Gjøkeredet av Ken Kesey. Her dukkar uttrykket om at "den som gjeng i utakt høyrer ei anna tromme" opp to gangar, først i munnen på ein turnuskandidat som prøver å glatte over ei ukonform meiningsytring (side 163), og seinare i tankane til Bromden i etterdønningane av elektrosjokk-behandling (side 294)
Det virkar nærmast som om dette er eit gjengs uttrykk over there. Men var det Thoreau som fann på det? Har prøvd å google litt, men utan hell så langt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Som du kanskje veit Jostein, så hørte Ken Kesey både ei og flere trommer som gjorde at han verken gikk eller kjørte helt i takt med resten av det konforme Amerika. Noe av forklaringa på dette ligger kanskje i jobben han tok i en CIA finansiert studie tidlig på sekstitallet - for å finansiere sine egne studier - nemlig prøvespising av LSD.
Ei morsom bok om Kesey, Syreprøven av Tom Wolfe, handler blant annet om kjøretøyet til Kesey, Further.
skriv bildebeskrivelse her
Sjåfør i perioder var Neal Cassady, kompis til Jack Kerouac og hovedperson i On the Road
Jeg har sans for humoren i Syreprøven, og ei av historiene i boka handler om at de er på flukt fra politiet i Mexico, i den ikke helt anonyme bussen Further. De bestemmer seg for å endre navn til Furthur. Da vil jo ingen i politiet kjenne dem igjen.
Og ja, Kesey and the pranksters har også satt sitt merke på vedbua mi, og det var morsomt at du fikk fram sammenhengen mellom Hel Ved, Thoreau og Kesey, som jeg ikke var klar over - på et bevist plan i alle fall.
skriv bildebeskrivelse her
Further - videre - lenger - et godt motto.
skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her ligger det vel ann til en ny jobb for annelingua?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stjerne for den ukonforme meningsytringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWang