Visst er dvergen ond. Men denne historien forteller vel så mye om hva som avler ondskap. At hans mor viste avsmak og antipati, og til og med solgte han for en billig penge. At alle han møter "ikke forstår han", ser ned på han og ikke tar han alvorlig. At han derfor bruker sin makt og kløkt på den måten han kan.
Ikke vanskelig å finne paralleller til dette i nyhetene nå om dagen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dvergen er også fullstendig ute av stand til å se konsekvensene av sine handlinger i fremtid og fortid. Skulle han mistolke eller mista, er det da visst heller aldri hans feil. Syns jeg stadig møter hans karaktertrekk (i større og mindre grad) i mennesker privat og i det offentlige.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi kan vel være enige om at vi har med en upålitelig forteller å gjøre. Han fremstiller seg selv slik han vil bli oppfattet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien