Mordet på kommandanten (Bog 1) ble utgitt i Japan i 2017 og kommer på engelsk i oktober med tittelen Killing Commendatore).

Romanen handler i grove trekk om en billedkunstner som blir skilt fra kona og mister inspirasjonen, og den er en hylles til The Great Gatsby. Den minner mer om Murakamis tidligere bøker enn om de nyere, og inneholder et vell av referanser til klassisk musikk og ikke minst billedkunst.

Det er ikke så mange omtaler av boka foreløpig, og de jeg har funnet er svært blandede. Blant annet skriver The Japan Times at: «Haruki Murakami has lost his magic.», mens den danske avisen Politiken ga den 5 hjerter og skriver: «Mystikken kommer snigende i Murakamis nye store kunstroman.»
Selv er jeg enig med Politiken, jeg likte jeg den veldig godt, og triller en sterk femmer på terningen.

Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, Bog 2, som kommer som e-bok på dansk i oktober.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett