“Maud’s Line” takes place during the late 1920s and features an 18-year-old female character named Maud, who lives with her father and brother on their original Cherokee allotment land.
Kilde: http://www.cherokeephoenix.org/Article/index/9820
The 1920s were intoxicating – Interview with Margaret Verble
Maud’s Line isn’t your average 1920s novel. You won’t find flappers and bootleggers, speakeasies and gangsters. This is Prohibition Era away from the big cities, where the echo of jazz music and parties reach, faint and almost alien, but still strong enough to ignite young people’s desire.
This is the story of a young, ambitious woman, born in the countryside, but made to live in the big, comfortable city.
Maud is willing to go a long way (even too long a way, in my opinion) to attain the life she wants and leave behind her family and her land, neither of which seem to have as high a value as city life for her.
Maud is a very strong-willed character, though it may be argued that not always does she use her strength in a constructive way, but whatever you think about her, she will give you plenty of food for thoughts.
Viser 4 svar.
Må vel lese denne også. Er den vanskelig å få tak i. Jeg fant den på Kindle, men erfaring forteller meg at jeg ikke får lest ferdig bøker på skjerm. Så at den var nominert til Pulitzer, så da kan det vel være en tynn mulighet for at den blir oversatt til norsk. Det kommer en ny bok fra Margaret Verble i februar -19. "Cherokee America."
En liten tanke fra meg siden jeg leser en aktuell prisvinner nå. Hvorfor gis det ut så mange
norske forfattere, som produserer og produserer bøker; krim for voksne og krim for barn, når det rett og slett finnes bedre bøker og forfattere der ute. Det er vel ingen som har krav på, eller rett til å være forfatter på livstid. De aller fleste har vel ikke format til det heller. Sorry for den litt bråkjekke tonen. Jeg er ikke tilhenger av markedskreftene, men heller tvertimot. Jeg ser at de norske forlagene stadig vekk selger norske forfattere til nye markeder. Hvorfor ikke ta med seg en ny forfatter hjem for hver gang de selger en, eller det bør vel være i forholdet 10-1. Jeg var inne i en enkel bokhandel på togstasjonen i Milano, og der fantes hauger av klassikere, filosofi og enkelte bestselgere. Oi, er det slik å bo i et sivilisert land, tenkte jeg.
Ja - jeg blir litt oppgitt i blant, jeg også, over (det manglende) utvalget i bokhandler her hjemme. Med hederlige unntak, da! Vi får holde på og tipse hverandre her inne om spennende saker og ting som ikke tas inn i norske butikker - eller som ikke markedsføres massivt selv om de innholdsmessig hadde fortjent det.
Jeg vet ikke om boken er vanskelig å få tak i - jeg har satt den på ønskelisten min etter at jeg tilfeldigvis fant den i bokhyllen til Ava (se nedenfor), men jeg har ikke begynt å shoppe etter den ennå. Vil tro at den må kunne kjøpes i utenlandske nettbokhandler (Amazon, bookdepository, abebooks)?
Takk til deg, annelingua, for at du setter den på kartet. Boken er en av favorittene mine!
Det var i din bokhylle her inne at jeg oppdaget boken, Ava - og ble nysgjerrig fordi jeg aldri hadde hørt om den. Så jeg tok meg en tur ut på nettet og fant de lenkene og de omtalene, som jeg limte inn slik at det skulle være mulig å huske hva slags bok det er. Jeg har ført den opp på ønskelisten min (én av dem...), og tenkte jeg skulle poste et spørsmål til deg om hva du syntes om boken. Så kom du meg i forkjøpet - men det er du som skal ha takk for å ha lagt den inn slik at den kunne oppdages av meg og andre - som Karen Ramsvik, for eksempel! :D