Forside

Vi gjenoppretter lesesirkelen her på bokelskere etter en pause! (Det var litt godt med en dystopisk pause og! =) )
Dette skal være en leken, godt skrevet bok med gode refleksjoner. Handlingen foregår i Danmark, og hovedpersonen er en 475 år gammel mann. Bjørnsonfestivalen beskriver boken som "grotesk, morsom og skremmende".

Leseperiode ca 25. juni- 23. juli.

Diskusjonen foregår i denne tråden.
Kom gjerne med leseforslag vi kan stemme over her: https://bokelskere.no/tekst/331217/

God sommer! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Ser at dere er ferdig med felleslesingen av Den danske borgerkrig 2018-24 av Kaspar Colling Nielsen. Jeg ga romanen en sterk femmer da jeg leste den. Har også skrevet litt om mine tanker rundt Colling Nielsens forfatterskap her på Bokelskere.

[Edit] For de som vil lese mer om denne romanen, lenker jeg til en strålende anmeldelse i den danske avisen Politiken – som ga romanen seks hjerter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var en merkelig bok!!! jeg syntes den handlet så lite om borgerkrigen. jeg skjønner det en her sa, at det er vanskelig å få tak på hva den handler om. For det spriker. Det er mye absurd her. jeg ler når jeg gjenforteller det til andre, det er morsomt i ettertid, men da jeg leste det var jeg mer sånn... hæ?... :-)

Det er så mye å ta tak i... Gir språk bevissthet om egen person? hvis en hund lærer å snakke, blir den da selvbevisst? er den ikke det før menneskespråket kom?
er det etisk at de rike kan betale og leve i mange hundre år, uten å bidra til samfunnet?
Sier boken, i all sin absurditet, noe om vårt samfunn i dag?

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Deeeeam, du legger ikke noe imellom! Haha! Veldig bra.

Jo, det er jo nettopp sånn vi lever. Som rike nytere og forbrukere. Som bare vil være komfortable.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har tenkt litt i same bane som deg, men du har nok tenkt enno eit stykke lenger. Som deg så stussa eg på at boka inneheld såpass lite om tida etter revolusjonen, og ikkje minst på den nær totale mangelen på skildringar om korleis dei som stend utanfor stamcelleprogrammet har det. Og at desse priviligerte gamlingane ikkje finn på noko meir nyttig å bruke tida på er også smått underleg.

Men at romanen kunne vere eit bilete på vårt eige priviligerte hjørne av verda slo meg ikkje før du nemnde det. Interessant innspel. Må tenke litt meir på dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Korleis er det rundt omkring, har alle lest den ferdig no eller er det nokon som held på enno?
Sjølv tok eg den i to omgangar, dei første 60 sidene eller deromkring for eit par veker sidan, og resten no i dag.

Artig bok, men den nådde ikkje opp til dei høgste terningkasta hjå denne lesaren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er på side 126 av 215. syns den var så informasjonskompakt at jeg ikke klarer å lese så mye av gangen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser jeg har satt 1.7 som ferdiglest-dato, så det ble nok lest i en omgang her hos meg. Var vel litt kritisk til sannsynligheten av utviklingen, men den inneholdt absolutt aspekter som man skal tenke litt over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette grepet med innskotne forteljingar får meg til å tenke på Mnem av Simon Stranger, som var samlesingsbok i den andre lesesirkelen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ah. Takk for at du minnet meg på denne. Fikk lyst til å lese den da dere hadde den som samlesingsbok, men det er jo så mange spennende bøker, så jeg glemte det helt bort. Men nå har jeg lånt den på biblioteket, og jeg sluker den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fikk også assosiasjoner til Mnem under lesinga av boka.

Jeg syntes nok den boka var noe bedre enn denne. "Borgerkrigen" er også ganske bra,men jeg sliter litt med hva det egentlig "handler om". Jeg liker normalt åpne bøker som får igang tankene, men her ble det nesten i overkant. Men mange tankevekkende og fornøyelige fortellinger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker også de små innskutte fortellingene! Har akkurat lest den om barna som ville høre matoppskrifter. tiden de ser tilbake på er sånn vi er nå, med internasjonale matvaner, tusen nyanser av øl, og mat og smak som hobby. og så elsker jeg at han tar dette gjenkjennelige og følger trenden videre, f.eks. til at alle har dyr eller kjøper seg inn i økologiske gårder. han er ikke dum, han her :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var en snodig fortelling, som grep fatt i meg. Har fortsatt å ha Stranger på leselista, men Mnem har nok vært den beste til nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har blinket meg ut en bokhandler som har boka inne, og får kjøpt den på tirsdag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du fått lest den? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hentet boka på biblioteket i dag og har begynt. Det virker lovende!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Får ikke boka på biblioteket før litt ut i uka, men tar dere nok kjapt igjen om jeg kjenner meg rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det mye som satt igang tankevirksomhet. Det er nødvendigvis ikke store saker som setter igang revolusjon og krig. Fred er skjøre saker.
Her er det mange historier i en, men kanskje ikke så rart når en lever i 450 år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke kommet så langt, men jeg liker at så mye av premisset er det som skjer nå i skandinavia. er så vant til at slike bøker er amerikanske :-)

flere nevner mnem. jeg husker ikke så mye av den at jeg kan være enig. husker bare at jeg likte den.. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk den faktisk i går, og oi oi......her må man holde seg i skinnet for ikke å lese den kjapt ut. 20 sider om dagen - da holder den i hvert fall en liten stund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SLars MæhlumTheaEli HagelundReadninggirl30Harald Kmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHilde