Jeg har lest alle de tre bøkene til Colling Nielsen, en forfatter jeg har enormt stor sans for. Det som først og fremst slår meg, er at han åpenbart er svært opptatt av problemene i dagens Europa, ikke minst skjevfordelingen av goder og velstand, og forskning (som stamcelleteknologien her).

Hans foreløpig siste roman, Det europæiske forår, utkom på dansk i fjor, og er lagt til et Danmark i en ikke altfor fjern framtid. Romanen tar for seg en rekke temaer. Et av dem er hjerneforskning. Et annet at Danmark har kjøpt et område i Mosambik, der de har etablert en dansk flyktningleir. Dit sender de flyktninger som ikke lenger er ønsket i Danmark.

Etter min mening skriver Colling Nielsen rasende godt om disse aktuelle temaene, og bøkene hans maner dessuten til ettertanke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie