Da var fredag igjen, endelig vil noen si. Været er helt ok og gir både rom for gå av tur og litt av hvert.

Hva leser dere denne helgen? Denne helgen skal jeg bare lese noe pensum og egentlig slappe av før eksamen stormen og oppgaves stormen tar over. Det blir litt av studie ting å gjøre denne helga. Så ingen nye romaner eller andre bøker før etter eksamen.

Håper alle dere får en flott helg med sol og noe å se frem til :)

God helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Som 1.mai-taler har vi fått hyrt inn siv.ingeniør Vebjørn Tandberg
fra Tandbergs Radiofabrikk --

han tok så moderat honorar for oppdraget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Hitler - min nabo, av Edgar Feuchtwanger. Boken starter år 1929, og er en sann beretning om den jødiske gutten Edgar og hans familie som bodde tvers over gaten til Hitler. Det er interessant å få innblikk i årene før krigen brøt ut, og hva en gutt fikk med seg i hjem og på skole om de politiske endringene som snudde opp ned på hele samfunnet. Faren til Edgar var forlagsredaktør blant annet for Thomas Mann. Både kjente forfattere og komponister dukker opp i boken som personer familien kjente til.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne boken skal jeg faktisk sette på leselisten, hørtes utrolig spennende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest ut Åttitallet av Bjørnstad, har jeg lest Hel ved av Lars Mytting denne uka. Utrolig artig og fin bok. Nå er jeg tilbake på Exodus av Leon Uris og da har leg lesing lenge,ca halvparten igjen og det er ei omfattende bok. Men bra! Været er grått og kjølig så det blir nok ikke så mye uteliv. Lykke til med eksamensforberedelsene og ikke minst eksamen når den kommer.
God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Innimellom store doser fotball og politikk, har jeg lest gjennom den glimrende romanen Jazz av Toni Morrison: Boka kom ut på 80-tallet og det er andre gangen jeg leser den. Har en klar tanke om å lese alle de andre til Morrison som står i bokhyllene mine - eller befinner seg i en eske, også.

Denne helga begynner jeg på ei ny ei som virker spennende, nemlig boka Slagmark - kort rapport fra underskogen av Geir Olav Jørgensen. Det forekommer meg at den har et visst slektskap med Nord av Merethe Lindstrøm, som jeg leste fram til forrige helg.

Ellers blir det mer fotball, men søndag skal jeg skjære opp og kløyve vinterens hogst. Natt til 1. mai blir det festing med russen - natteravning også kalt, mens selve dagen skal jeg gå i tog for ei kraftverksfri elv gjennom Odda.

Gode dager til dere alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg :Pickwick-klubben av Charles Dickens. Jeg koser meg i sofakroken med de gamle klassikerne!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kos deg med boken, god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg leser ei bok langt utanfor mitt vanlege bokvalg, trengte noko lett og rett ogslett berre underholdende så eg plukka ganske spontant opp boka "to og to" av Nicolas Sparks og er då langt nøgd då boka leverer akkurat den slags ukompliserte underholdninga eg ville ha. Einaste som trekker ned er ein ganske ymse oversetting.... Er lei av å lese om "livet som kaster skruballer" og dialogar med utsagn som "Jeg føler din smerte!")(på norsk seier ein vel heller "jeg føler med deg" eller noe.). Dette er bare det jeg kommer på i farten... Finner slike små irritasjonsmoment på omtrent annenkvar side... Vanvittig plagsamt når ein først har merka seg det. Skjønner forsåvidt ikkje at boka har blitt trykt utan st slike ting blir tatt tak i... Synes rett og slett det er litt for dårleg... Eller så er eg i ferd med å bli ei gamal, bitter kjerring...

På lydbok høyrer eg forresten på Hold My Hand av M. J. Ford. Kriminalroman. Veit ikkje heilt kva eg synes endå

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er så enig med deg - sånne dårlige oversettelser er skikkelig irriterende, og kan ødelegge ei ellers bra bok. Veldig rart at ikke forlagene er mer nøyaktige med sånt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Koselig også med litt feel- good litteratur også. Har selv lest en bok av Sparks og likte den så forsovet ganske godt. Håper du koser deg videre med boken og lydbok, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tar sikte på å avslutte "Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill. Historien har vært en minst like god opplevelse som da jeg leste den første gang for noen år siden. I tillegg håper jeg å begynne på bind 3 av Murakamis 1Q84 - i lydbokversjon. Lykke til med dine eksamensforberedelser - jeg minnes godt lange lesedager fra egne eksamensperioder. Hektisk mens det stod på, en lettelse da det var over.
God helg til alle :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tusen takk for det :). Håper du kose deg med "Noen kjenner mitt navn" og at du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

1Q84 er en helt fantastisk trilogi! Har ikke hørt den på lydbok, men slukte den da jeg leste den i fjor. Har så utrolig lyst til at de bøkene skal bli laget sin tv-serie. Tror det kunne blir utrolig stilig

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig ! En eventuell TV- serie vil garantert bli godt mottatt. Ser frem til å lytte meg gjennom de 14 CD- platene, med Duc Mai The som oppleser. Brukte lydbokversjonen også ifm de to første bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For min del er det ikke bare helg - men faktisk LANGHELG :-)
På jobben hos meg bruker vi den 5. ferieuka på mellomjulsdagene og inneklemtdagene i mai, og dermed blir det en del langhelger framover nå.

Så da skal jeg skal nok få tid til litt lesing denne helga også - innimellom andre gjøremål som fysisk aktivitet, sosialt samvær og kanskje etterhvert litt hagepusling. Håper vi får sånn noenlunde vær til å være ute i, men jeg skal nå kose meg uansett.

Jeg er godt inne i Dan Browns siste, Opprinnelse, og jeg synes den er god. Rett nok følger Brown sin kjente oppskrift: Dramatisk, uventet hendelse skjer. Robert Langdon er tilfeldigvis tilstede. Langdon forbarmer seg over meget vakker kvinne, og disse to forsøker å 1) finne gjerningsmannen 2) løse mysteriet som er motivet for hendelsen.

Så langt intet nytt og uventet altså, men Browns måte å skrive på fenger meg fra første side, og gjør meg nysgjerrig på å få vite hva dette gjelder. Samtidig er det såpass spennende og handlingsmettet at ikke en eneste side er kjedelig, og jeg vil bare lese videre. For meg er det definisjonen på god bok, og jeg storkoser meg :-)

Jeg ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Herlig med langhelg :)! Kanskje jeg skulle sette noe av Dan Brown på leselisten. Har jo lest engeler og demoner og likte den ganske godt egentlig. Håper du koser deg videre med Opprinnelse, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Engler og Demoner er bedre enn DaVinci-koden, etter min mening. Men hvis du likte den, tror jeg nok du kommer til å like både DaVinci og Opprinnelse :-) Jeg for min del synes dette er god underholdning :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da setter jeg dem på listen, liker litt underholdning og spenning, god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg en fin følelse av å være tidlig ute. Det er for det første sjelden at jeg svarer på dette spørsmålet en fredag. For det andre: "Mister Pip" av Lloyd Jones er i hus, lånt fra biblioteket som fjernlån. Den har noe av samme tonen som Harper Lee og "Drep ikke en sangfugl". Muligens er det flere likheter. Fordi den kanskje blir felleslesning, skal jeg holde meg i skinnet ei stund. Så Karin Slaughter med "Den gode datteren" kommer først, og deretter en Lee Child, kanskje "61 timer. Jeg skal jobbe på mandag, så dette blir en vanlig helg. Været i Trøndelag er sol og regn på samme tid. Så det blir mulig å kose seg ute. God lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Drep ikke en sangfugl" er veldig flott bok synes nå, så kanskje jeg setter "Mister Pip" på skal leselisten. Håper du koser deg med bøkene og får en flott helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir arbeid i helga, og det i ei fart
For å førebu jobbtur til USA snart
Men om kvelden skal eg og Ferrante ha ro
Med kvartetten frå Napoli, bok nummer to

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Flott innlegg nok en gang, så mye rim i ordene. Bok nummer to synes jeg er veldig god Ferrante. Du kan glede deg, god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum