Det er fredag og regnver, ein makelaus sjans
Til å mure seg inne med bøker til gagns
Heile helga til endes med lesing i fred
Kan ein tenke seg likare lagnad enn det?

Eg har Sjarmen med tarmen på nattbordet no
(Men den burde vel helst vere lesnad på do?)
Og derpå skal eg inn i Camus sitt gebet
Om Sisyfos og livet sin absurditet.

Enn i bokelskarflokken, er planane klar
For ei god-helg med lesing i bøker og blad?
Måtte roa få senke seg utan problem
Slik at jamvekta er der når mandagen kjem

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 12 svar.

ble bare Donald i helga da jeg holder på å flytte sørover---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke fått lest så mye den siste uka, men jeg har såvidt fått startet på en bok jeg har hatt stående i bokhyllene i noen år. Jeg leser nå Tore Renberg - Dette er mine gamle dager.
Tore Renberg pleier å skrive godt, og jeg har hatt sansen for de tidligere Jarle Klepp bøkene, så jeg regner med at jeg kommer til å like denne boken også. Det blir alright å lese om Jarle Klepp og livet hans igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her går helga med på å lese ut Clare Mackintosh si nyaste bok - Let Me Lie. Rekner med å lese dei siste 100 sidene i løper av morgendagen (søndag). Elles lytter eg til lydboka Faking friends, ei britisk, lettlest, morosam og koseleg bok om vennskap og kjærleik. Ikkje den type bok eg pleier å lese, men akkurat no passa ho perfekt! Elles skal eg forsøke meg på første treningsøkt på mange måneder etter lan tids sjukdom...så det blir spennende å sjå kor ledet går! Og så ser eg faktisk frem til at det skal regne litt neste veke for eg blir så latterleg våryr og rastlaus st det går kraftig utover konsentrasjonen.. Så har blitt enormt mange lange turar i skog og mark. No ser eg frem til nokre rolegare dagar og meir lesing

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når jeg går inn i en bokhandel og finner flere bøker av Karin Slaughter på salg, er det vanskelig å komme seg ut igjen uten bøker. Egentlig burde jeg klart det, siden jeg nylig har vært innom to bibliotek og lånt mer enn en bærepose med bøker. Litt av hvert, også for barn. Som "Mathilda" av Roald Dahl. Den hørte vi på veien i dag, og det var artig å høre hva Matilda leste før hun begynte på skolen, og alt fikk hun låne på biblioteket. Nå er vi hjemme igjen og jeg leser "De vakreste" samtidig som det regner ute. Det kom en åpning i skyene, og den varte i to minutter før alt ble grått igjen. Så god lesehelg til alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du kan få sagt det i verseform du, Jostein! For min egen del har uka vært hektisk med politikk og fotball. Men når klokka tikker mot 11 på kvelden skrus all elektronikk av og ei bok hentes fram. Har avslutta Jakten På Thunder av DN-journalistene Engdal og Sæter, om den hensynsløse fangsten av tannfisk i Antarktis. Enorm fortjeneste for eierne av båtene og mannskapene som utfører disse kriminelle handlingene. I boka følger forfatterne "the bandit six", via skipper på Sea Shepherd-skuta Bob Barker, Peter Hammarstedt. Hovedfokus er på den norskbygde skuta Thunder. Et drama til havs som forteller mye om kriminalitet vi kjenner lite til - og greit å ha som bakgrunnsbilde når en snakker om Scandinavian Star. Det skjer mye på sjøen!

Nå leser jeg om igjen Toni Morrison si bok Jazz fra 80-tallet. Som skrevet før, Morrison får jeg aldri nok av! Fotball i sol og regn denne helga - og en runde natteravning i mellom to kamper :-)

Ei god helg og uke ønskes alle. Ikke les ei bok jeg ikke ville lest, he-he!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Flott dikt! Deilig innevær her også, supert til lesing. Har lest første boka i Leon Uris bok Exodus. Tar en pause før bok nr.2 og leser Ketil Bjørnstads Åttitallet, den tredje boka i serien Verden som var min. Den er like bra som de to første. Har også lest en helgenbiografi denne uka, og ellers litt som dukker opp. Har også hatt en ryddesjau i bokhyllene, må kvitte meg med noe en gang iblant,blir for mye. Men det sitter langt inne.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bravo!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen blir litt uten bøker dessverre. Kun pensumbøker nå på søndag og ellers bare slappe litt av før hektisk eksamen lesning kommer. Jeg prøvde å finne en bok, men fant ingenting så jeg tenkte egentlig like greit og ha bare slappe av også. Gleder meg veldig til eksamenstid er over og jeg endelig kan lese masse andre kjekke bøker.

God helg til alle sammen med bøker eller uten :). Nok en gang flott dikt, Jostein :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Herlig dikt, Jostein:)
Jeg har akkurat startet på 'Trainspotting' av Irvine Welsh. Kjenner historien godt fra filmen, men det er noen år siden jeg så den sist. Lover bra så langt! Ellers leser jeg en novelle nå og da fra 'Alice Munros beste', de er virkelig gode.

På øret blir det litt lettbeint krim med den siste til Jussi Adler Olsen; 'Selfies' som er underholdende som vanlig og full av herlige kamelsitater fra Assad.

God helg, bokelskere!:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, værmeldinga for denne helga er ikke så god. Regn og vind - så det blir innevær og lesevær. Tjah - egentlig er nå godvær lesevær også, men denne helga må jeg flytte lesingen innendørs.

Jeg leste Elizabeth er borte i uka som gikk, og for å være ærlig så vurderte jeg å legge den vekk etter de 40 første sidene. Da tenkte jeg at 300 sider inni Mauds litt forvirrede hode ville bli drøyt. Men språket var godt, så jeg fortsatte, og boka tok seg opp etterhvert som historien om Mauds søster kom mer og mer fram. Så boka var lesverdig den, fint skrevet, og grei underholdning. Jeg endte opp med å gi den en firer.

I kveld skal jeg starte på Dan Browns siste, Opprinnelse, tenkte jeg. Jeg ser den har fått veldig blandede kritikker, men jeg har likt mye av den Dan Brown har skrevet før. Så jeg vil prøve meg på den.

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fortsetter med samme bok som forrige helg- Noen kjenner mitt navn, av Lawrence Hill. En absolutt lesverdig beretning om slavejenta Aminata Diallo, som bortføres fra sin landsby i Vest Afrika og settes på et slaveskip med kurs for USA.
Det er også mulig jeg i tillegg til denne boka, finner meg mer lesestoff på lokalbiblioteket, de har fått inn mye nytt de siste ukene.
Været er en god del kjøligere enn for en uke siden, så lesingen kommer til å foregå innendørs.
God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er det sol og 20 grader i hytteveggen. Nå leser jeg : Den gamle antikvitetsbutikken av Charles Dickens. Jeg har vært så heldig at jeg har fått en hel serie med bøker av Charles Dickens. Nå skal jeg kose meg med lesing i sola! God helg alle Bokelskere!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken