Nå har jeg TO ganger slettet laaange epistler ved å trykke "Svar" over tekstfeltet, i stedet for "Lagre" under. =&!!@#!!?)@£$!!!!! - men jeg vil likevel gjerne gi deg i alle fall noen forfatternavn du BØR sjekke (og som såvidt jeg har sett, ikke har vært nevnt i svarene du allerede har fått), so here goes:

Sigrid Undset!
Sissel Lange-Nielsen
Marte Michelet (sakprosa)
Elisabeth Aasen (sakprosa)

Fra USA:

Toni Morrison (nok en nobelprisvinner)
Dorothy Parker
Lionel Shriver
Carson McCullers
Louise Erdrich
Leslie Marmon Silko

Fra/om Kina:

Pearl S. Buck (nobelprisvinner...)
Han Suyin
Anchee Min

Fra UK:

Muriel Spark (Anbefaler alt..., hun skrev sylskarpt, intelligent og underholdende)
Hilary Mantel ("Wolf Hall" og "Bring Up the Bodies" er prisbelønnede historiske romaner om Henrik VIII)

Fra Sverige:

Marianne Fredriksson (Anbefaler "Simon och ekarna")
Elin Boardy ("Mary Jones historia : nedtecknad av mej själv och alldeles uppriktig : om mitt liv samt om Dolores & John Silver, så som jag fått det berättat för mej av dom själva" - veldig morsomt "haleheng" til den klassiske sjørøverromanen...)
Bodil Malmsten (Start gjerne med "Priset på vatten i Finisterre")

Fra India:

Arundhati Roy ("Guden for små ting")

Fra Nigeria:

Buchi Emecheta

Nja. Der har du vel litt mer å forske i? ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Sidan eg har gjort den same tabben du nemner ein del gangar, så skriv eg no laaange innlegg i Word, og kopierer og limer til bokelskere-tekstboksa. Det har spart meg for mange omgangar med såpevask av munnen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Åja, åja - den metoden anbefaler jeg ofte og gjerne til andre, forstår du. Men selv er jeg altfor utålmodig til å gidde/orke å kladde i Word.... Og jeg lærer - a-l-d-r-i.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noko anna eg gjer, når eg skriv kortare innlegg som ikkje er "Word-verdige" men likevel er irriterande å måtte skrive oppatt, er å markere og kopiere teksta i tekstboksa før eg klikkar "Lagre" (eller feilklikkar "Svar"). Skulle det bli bom så ligg teksta klar på utklippstava, berre å lime inn igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dét er en bedre metode! Det pinlige er bare at jeg kan den også fra før ... og LIKEVEL går det galt fra tid til annen. For jeg husker jo ikke å sikre meg hver gang jeg er ute og taster... Men tusen takk for gode råd og forsøk på å lære meg bedre vaner - noen mennesker kan vel bare ikke hjelpes. ;P

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol