Denne helgen hadde jeg opprinnelig tenkt å starte på In Search of Frankenstein siden jeg igår leste ferdig In Search of Dracula av samme forfatter, men mens jeg var på biblioteket for å levere bøker ble jeg minnet på at jeg har to bøker som forfaller til uka, så de blir lest først. Mest på ettermiddagen siden det er sport fra tidlig morgen fram til 19 både Lørdag og Søndag. Denne helgen er det World Cup avslutning i både alpint og skøyter. I tillegg er det langrenn, skiskyting, kombinert og hopp.

Så de bøkene jeg først og fremst leser denne helgen er De reisende - en norsk minoritets historie og kultur, og Den mangfoldige fritiden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 16 svar.

god aften i stuen,

Kom det overraskende, tro, at Albert Schweitzer ikke bare jobbet for
gratifikulasjonskort-bransjen?

dokumentert: / A / og / B

Han har ikke vært helt alene om å bli lansert i litt vel pusehyggelig
utgave, post mortem, pro tempora mutans et pro nobis.

men skulle ikke underholdningsbransjene også leve, og ha krav på respekt
fullt på linje med beskjedne locusts, brennesle flått og klegg.

Filosofer må regne med litt blodtap og insektsskatt ?

Noen kortkiosker av blandet akademisk høyde over havet:

/ C / - / D / - / E /

Selv tenkere kan ha tannsett.

Lignende eksempel, kineseren Lin Yutang, læreren i å nyte sin hage
og hengekøye.

Han ble litt kvasst sivilisasjonskritisk og valgte å forkaste
'Østens visdom' som enda litt umuligere og udugeligere enn Vestens.

De to tenkere har nok funnet hverandre, for likegyldigheten levde de ikke..

En tror ikke bransjen har klart å pusekort-lansere Jens Bjørneboe
ennå -
alltids har han nok sagt noen idylliske setninger, men skummelt nok
behersker den læreren både logikk og argumentasjon, dertil et
omfattende historie- og realpensum, teging og perspektiv.
Altfor farlige folk å ha gående løs.

Vi skal nok heller bare ' underholde oss til døde '...

Yutangs portrett fra 1937 av stemningen i Europa

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Godt nok for de svina av Anita Krohn Traaseth. Anita er lederen bak bloggen Tinteguri. I denne boken skriver hun personlig og humoristisk om veien til lederjobben, om å våge å være synlig, både i møterommet og det offentlige rom, som de sårbare og feilbarlige menneskene vi er. Den handler om å ta utfordringer og å omfavne arbeidslivet og alle gleder, utfordringer og muligheter til personlig vekst det gir.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest boka og synes det var en god bok,godt skrevet med en god dose humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseplanene mine endrer seg fort og bunka med biblioteksbøker måtte en sen kveld vike plass for Homo Kona spurte om jeg hadde fått lest den enda men den har venta alt for lenge i bokhylla. Veldig bra og lettlest bok som anbefales.

Har lånt en 2004-utgave av Gjøkeredet på biblioteket som jeg regner med å begynne på i morra. Variert lesing med andre ord ;)

Ønsker dere alle en fin hvit eller grønn vårhelg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oppdatering midtveis inn i helga: Ferdig med Et glass melk takk. Slo helt pusten ut av meg, for en leseopplevelse!!

Nå venter Mormor hilser og sier unnskyld av Fredrik Backman. Må ha litt deilig humor og galskap for å komme meg igjen. Har store forventninger om at denne mormora er en kvinnelig variant av Backmanns Ove...

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har blitt lite lesing i snart to uker. Men ei bok har jeg da lest gjennom, for å si det sånn. Peter Handke reiste sammen med to venner tre ganger gjennom landene Slovenia, Serbia og Bosnia før og etter krigen der nede. Han skal da ha vært interessert i finne ut om serberne fikk for stor andel av skylda for krigen og grusomhetene når dette pågikk. Gjorde han det? I tilfelle synes jeg ikke han klarer å formidle det godt nok i dette essayet. Eller er det jeg som ikke klarer å takle alle parentesene og alt utenomsnakket? I mitt stille sinn tenker jeg at renommerte Handke burde løst det skrivemessige annerledes, gitt teksten mer flyt. Jeg føler det blir vel mye rusk i forgasser`n!

Inniblant alle andre gjøremål tok jeg meg forrige fredag tid til å se Utøya-filmen. Det var like ille som frykta. Jeg er er en av dem som mener at når det først har blitt laget en film om terrorhandlingen, så var det riktig regissør når en ser sluttproduktet. Filmen er usminka og ærlig uten at vi som seere får se det aller mest grusomme. Det vil være denne filmen som står igjen som den reelle Utøya-filmen om det dukker opp andre nå i ettertid. At det kan være attraktivt å lage en thriller om terrorhandlingen hvor pengeinntjening står i fokus, da jeg umiddelbart amerikansk filmindustri, forstår jeg. Men den, eller de, kommer aldri i nærheten av Poppe sin.

Framover skal jeg på seine kvelder lese Britt Karin Larsen igjen. Det Vokser Et Tre I Mostamâgg lista seg ut av biblioteket forrigårs, som er bok nr. 1 i serien fra de dype østlandsskoger. Jeg starta med den andre skrevne boka i serien, så logikken er sånn passelig :-)

Gode lesestunder ønskes dere alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her går det sakte, men sikkert fremover med Tørst av Jo Nesbø. Må nok ha noen flere dager på meg for å bli ferdig. Ikke fordi den er kjedelig; men fordi jeg har det litt småtravelt for tiden :-)

God helg - med eller uten bøker !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne uka holder jeg på med Guden for små ting av Arundhati Roy. Ei av de bøkene som har stått på TBR-lista veldig lenge, men som stadig har blitt skjøvet på. NÅ, endelig, blir den lest. Jeg har kommet omtrent halvveis, og den er god, men den går ikke så fort å lese. Fortellingen tar stadig avstikkere fram og tilibake i tid, så jeg må konsentrere meg litt for å holde tråden, merker jeg. Regner med jeg skal bli ferdig med denne i løpet av helga.

Så da må jeg på biblioteket å levere etter helga - og da spørs det om jeg klarer å komme hjem uten noe nytt.

For jeg som har kjøpestopp på bøker i år har nå plutselig fått dumpende inn 10 nye tilskudd i bokhylla denne uka. En bursdag kom min vei - og alle vet nå godt hva jeg blir mest glad for :-) Inni pakkene var både Dan Brown, Elena Ferrante, Unni Lindell, Yrsa Sigurdardottir og andre for meg ukjente forfattere av ukjent kvalitet. Masse nye herligheter - snakk om å være heldig!

Men om det står ei fristende bok ledig i hylla på bibilioteket, som jeg har sett etter ei stund, så vet jeg at jeg ikke kommer til å klare å gå fra den..

God helg alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Leser videre i boka min europeiske familie de siste 54 000 år som er om en families forfedre i fortiden, og hvordan de har funnet dem

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den ser interessant ut. Syns du den er bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du liker å lese om DNA funn osv så er den det. ,men mange symes dette er gørr---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter et par måneders pause, finner jeg denne helgen frem Snorres kongesagaer igjen og reiser ca 1000 år tilbake i tid. Nærmer meg slutten av del 1 ( av 2), nærmere bestemt Olav den Helliges saga. Som ventet er handlingen preget av mye rivalisering mellom aktørene og følgelig en god del små og større ugjerninger ( plyndringer, drap, hevndrap osv).
Det kalde været holder stand, men heldigvis er sola fremme på dagtid. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No i helga skal dagane fyllast med liv
Både sauer og hund skal få kroppen i sviv
Vi får tru det gjeng bra utan særleg til kluss
Når vi samlast på jordet for gjetarhundkurs

Men om kveldane blir det nok bøker eit tak
Då skal Skrapelodd nytast i ro og i mak
Og med påska om hjørnet så startar eg lett
Med å lese i Nesbø sin vri på Macbeth

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har blitt ferdig med Urmakeren i Auschwitz av John Donoghue denne uka,ei kjempebra bok om krigens grusomheter. Har nå startet på Liv andre har levd av Edvard Hoem,fjerde boka i familiekrøniken han har skrevet. Den er oppslukende og så langt,ca 160 sider, er den like bra som de tre første.Været er jo strålende så en må vel prøve å komme seg litt ut i løpet av helga også, tenker jeg.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som spennende bøker du har lest og skal lese. I denne helgen skal jeg høre ferdig lydboken Fire and jury inside the Trump White House av Michael Wolff, en del sannheter og av medie bildet av Trump har kommet frem. Samtidig er nok ikke det hele bildet på grunn av ulike kilder som sier noe annet. Likevel spennende, morsomt til tider og skremmende. Jeg har litt igjen av å lese i The book of dust til Philip Pullmann. Ellers blir pensumlesing igjen til søndag tenker jeg.

God helg alle bokelskere kos dere med bøker eller ikke :) . Ønsker alle også en flott vær :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Leste ut De polyglotte elskerne denne uka. Bra bok. Ble bedre jo lenger inn i boka jeg kom, synes jeg. Er nå godt inni Et glass melk, takk av Wassmo. Lettlest, men tung å fordøye. Handlingen er tøff. Har hatt denne på lista lenge, men ville vente til det ble litt lysere og vårlig ute. En vond og god leseopplevelse. Wassmo skriver jo så klart helt fantastisk!

Litt igjen av novellesamlingen til Lucia Berlin også. Leser fortsatt et par noveller om gangen i den. Noen favoritter som setter deg, mens en del av novellene har vært mindre interessante.

Etter Wassmo har jeg ikke helt bestemt meg. Tror jeg klemmer inn enda en roman før påskeferie og årets store krimhøytid setter i gang. Må kanskje være noe lystigere etter Wassmo.

God helg, folkens!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag