Kjøpt som Lydbok, beregnet på en lang biltur, som ikke ble noe av.
Da ble det ørepropper "på senga" i stedet.
Er ikke særlig glad i lydbøker (med unntak av i bil). - Har lett for å glippe taket i fortellingen.
Så jeg ville antagelig fått mer ut av å lese boka, enn bare passivt å lytte.

Innledningen er, etter min mening laang, og fortellerstilen ytterst omstendelig. Hver lille handling utført av bokas hovedperson, "jeg-personen" Lo blir gjenstand for en omstendelig "konsekvensanalyse" og pepret med detaljer. Mye av dette opplevde jeg som helt unødvendig og derfor noe langtekkelig.
Handlingen foregår i hovedsak på et lite Cruise skip, men før denne båten legger fra kai, må man gjennom flere hundre sider for liksom å bli kjent med Lo.
I korthet vil jeg vel si hun er en lett forfyllet, usikker nevrotiker, med jevnt forbruk av antidepresiva siden 13 års alderen.
Jeg får vel bare erkjenne at jeg ville ha litt problemer med å omgåes Lo i det virkelige liv.
Det å lese noen hundre sider om henne i en bok er mer enn nok.
Dog skal det sies at boka etter hvert blir ganske spennende og har en god del uventede vendinger. I det ene øyeblikk aner man kanskje en løsning på de ytterst mystiske hendelsene, bare for i neste øyeblikk å erkjenne at man var på villspor. Hvem er venn og hvem er fiende?
På dette området er fortellingen både troverdig meget fiffig lagt opp. Har men først kommet seg gjennom de første 200 sidene fester boka grepet bedre og bedre, inntil de aller siste og meget spennende kapitlene.
Dette er en ganske original krim, fri for bestialiteter á la Nesbø, realistisk og ganske så spennende. Men dette veier ikke helt opp for den litt for lange historien og den omstendelige forteller stilen.

Kanskje ville jeg gitt en femmer om jeg hadde lest boka, Nå får en firer være mer enn nok.

Vedr. handlingen:
- Det er mulig jeg sovnet fra et kapittel eller to under veis...
Jeg sliter i alle fall litt med identiteten til ett av ofrene (likene) helt på slutten.
Om noen med full forståelse av hele løsningen kunne sende meg en msg., hadde det vært fint!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald K