Godt nytt år! Jeg iler til og foreslår en roman av svenske Kerstin Ekman. Jeg har ennå ikke kommet så langt at jeg har lest noe av henne, noe som er både dumt og synd, for jeg tror at jeg vil like bøkene hennes veldig godt. Jeg har gått til anskaffelse av trilogien Vargskinnet, og foreslår første bind av den: Guds barmhärtighet, eller på norsk Guds barmhjertighet.

Stavanger Aftenblads anmelder var blant dem som var begeistret for den boken:

Kerstin Ekman (f. 1933, debut 1959) er en storartet forteller. Det viser hun ikke minst i "Hendelser ved vann", den kriminalromanen som hun vant Nordisk Råds litteraturpris for i 1994, og som nå er oversatt til over tyve språk. Men også hennes foreløpig siste roman, "Guds barmhjertighet", første bind i en planlagt trilogi kalt "Vargskinnet", har kvaliteter som (---)

... og så er jeg ikke abonnent så jeg får ikke lest mer av den anmeldelsen, nei.

Google fortalte meg imidlertid at boken også finnes som norsk lydbok (med Liv Steen som oppleser), for dem som foretrekker å lytte.

Her er en smakebit fra en svensk omtale av Guds barmhärtighet:

Det blir en lång väntan till nästa del, inte bara för att jag vill veta hur fortsättningen blir på historien utan också för att jag inte vill vara utan den njutning det är att läsa Kerstin Ekmans romaner.”

og:

Med sitt rika språk drar Kerstin Ekman oss in i en bred och tät berättelse om barnmorskan Hillevi Klarin och kärlekshistorien mellan henne och Tord Halvorsen. Det handlar om livets finsida och dess grovsida. Mellan då och nu, mellan man och kvinna i ett landskap, vars skönhet är lika oavvislig som dess hårdhet, utspelar sig denna roman. Guds barmhärtighet är den första delen i trilogin Vargskinnet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du mye å glede deg til, annelingua!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vet, jeg vet! Og jeg har ingen god grunn til at jeg ikke har gjort noe med saken forlengst - bøkene (i alle fall Vargskinnet-syklusen) har jeg jo hatt en stund... Skjønner at du liker Ekman, og dermed har enda en av bokelskerne jeg har lært meg at det er verdt å lytte til, satt sitt anbefalingsstempel på dette forfatterskapet. Takk, Ellen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wow, - takk! "En av bokelskerne det er verdt å lytte til", - you made my day! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig å høre - men det skulle da bare mangle! Jeg mener, allerede da vi forentes i en lovsang over Sigrid Boo, skjønte jeg såpass! :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest Hunden av Ekman. Absolutt ein forfattar eg fekk lyst til å lese meir av.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lovende tilbakemelding, Jostein - og her fant jeg at hun har vært gjest/intervjuobjekt hos både Hans Olav Brenner, Siss Vik og Kari Marstein: i NRKs ulike bokprogrammer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for lenken, annelingua! Kerstin Ekman har vært en av mine yndlinger helt siden Bokklubben ga ut Hekseringene for en menneskealder siden - men disse klippene har jeg ikke sett før!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Neimen så bra - at du fant noe du ikke visste om, altså. Det blir stadig lagt ut mer arkivstoff på nrk.no - jeg har kost meg med "litten av hverten" innen mange ulike sjangre. Og at du er storfan av Ekman styrker "mistanken" min om at jeg BØR komme i gang med å lese henne! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal