Enger sin krimdebut er bra. Likevel kunne den av meg fått terningkast 2, men jeg ga den 4. Hvorfor? Enger fastsetter tiden i boken til juni 2009, men romanen blir fortalt i presens. Såvidt meg bekjent var 2009 i fjor. En kommer sjeldent heldig ut med å skrive romaner i presens, så sant den ikke foregår over en svært kort tidsperiode, maks 24 timer. Presens passer novelle sjangeren, og gjør seg dårlig i bøker som går over dager og uker. Enger har fortalt en god krimhistorie med alle de rette ingrediensene, og fulgt krimsjangeren slik det etter min mening bør gjøres. Skjønner bare ikke hvorfor han skriver i presens.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg bet meg også merke i at boken er skrevet i presens, og det er som andre også har kommentert, relativt sjeldent. Fordi jeg sliter med å lese selv om dagen, så hører jeg denne på lydbok, og dessverre ødelegger oppleseren noe. Men jeg synes det er driv i boken, og hører derfor spent videre. Gleder meg til Fantomsmerter!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Presens gir fortellingen nærhet, leseren føler at handlingene finner sted her og nå. Å henge seg opp i at 2009 alt har vært, er flisespikking. Det betyr jo at ingen bøker kan skrives i presens, da alle før eller senere vil bli innhentet av tiden. Og spiller det noen rolle?

Problemet med Skinndød er at Gyldendal hausset opp boka noe helt inn i granskauen. Stakkars Engers, som må leve opp til forventninger andre har skapt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina