Så lenge du ikke setter krav til rytme og rim i svarene er det ingen grunn til såre tær!
Jeg er i sluttfasen av Hanya Yanagiharas Et lite liv. En vakker, men utrolig trist bok. Derfor trenger jeg gode råd til lystig, kvalitetslitteratur uten dysfunksjonelle relasjoner og skadeskutte protagonister. Hva anbefaler dere? Må god litteratur være trist og vondt? Må morsomme romaner også være lettbente og overfladisk?
For øvrig er jeg meget fornøyd med å ha kjøpt de første julegavene. Bøker, selvfølgelig!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Lystig kvalitetslitteratur, no måtte eg tenke meg om. Av bøker som eg har lest i seinare tid så er det kanskje først og fremst Don Camillo som eg kjem på. Ei fantastisk samling med små og humoristiske, men likevel alvorlege, forteljingar om presten Don Camillo, Jesus, den kommunistiske ordføraren Peppone med fleire i eit sterkt splitta etterkrigs-Italia.

Andre tips; Mark Twain har jo skrive mykje bra, og han hadde jo ein utsøkt humoristisk penn. Eg høyrde reiseskildringa Roughing it som lydbok tidlegare i år, og lo mykje undervegs.

Den brasilianske forfattaren Jorge Amado skreiv også bøker av høg kvalitet. Temaa er ikkje alltid nødvendigvis lystige, men bøkene er likevel breiddfulle av humor og varme. Det er ikkje så lett å finne bøkene hans på norsk, men om ein leitar litt så er det sikkert mulig å få tak i dei. Nasjonalbiblioteket har forøvrig fleire av bøkene hans tilgjengelege.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eit par andre som skriv bra og humoristisk, i alle fall etter mange sin smak, er Arto Paasilinna og Erlend Loe. No ser eg av boksamlinga di at du alt har lest ei av Loe sine bøker, og at den ikkje blei nokon favoritt for å seie det på den måten. Men kanskje er det verdt å snuse på Paasilinna?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å finne noe som verken er lettbeint/overfladisk eller har snev av skadeskutte protagonister er ikke lett. Har du lest Jonathan Safran Foers Alt blir klart og betydelig? Alvorlig historie, men jeg hadde mange muntre stunder undervegs, hovedsakelig på grunn av språk og situasjonsbeskrivelser. Jeg leste den på norsk, men den er trolig like lattervekkende på originalspråket. Oversetteren må ha hatt det morsomt så lenge jobben varte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du er ute etter kvalitetslitteratur med humor, må jeg få anbefale en av mine absolutte favoritter: mesterverket Alle tiders torsdag av John Steinbeck. Begrunnelsen finner du i min omtale. Jeg har humret meg gjennom denne flere ganger!

Om du velger denne, hører jeg gjerne hva du synes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenAnne-Stine Ruud HusevågEmil ChristiansenHilde H HelsethBård StøreNinaBerit RHarald KHilde Merete GjessingDinaMajsenKaramasov11Torill RevheimKirsten LundRufsetufsaLisbeth Marie UvaagBente NogvaNicolai Alexander StyveJulie StensethCarine OlsrødIngrid HilmerChristofferMonica CarlsenMartineandreas h. o.Hanne Kvernmo RyePiippokattaGro-Anita RoenBertyBjørg Marit TinholtLisbeth Kingsrud KvistenMarit HåverstadNina GLabbelineIngunn SArne SjønnesenGeir SundetBjørg L.Reidun Svenslisiljehusmor