Denne har jeg lest kanskje 6 ganger.. og jeg syns den er like god hver gang. Jeg har lest det meste av Bret Easton Ellis, men dette er nok favoritten. Det er ikke mange bøker som klarer få en fysisk reaksjon ut av meg, men det klarte denne. Både kvalme, tårer og sinne dukket opp i løpet av denne boken. Det er en fantastisk godt skrevet bok. Jeg tror ikke jeg har vært borti en forfatter som skriver like levende og forklarende som Ellis. Historien er makaber, fantastisk, syk, grusom, vakker og skremmende. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hvorfor i alle dager føler du behov for å lese denne boken 6 ganger ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit å oppfriske denne litt nå, i anledning 20-års jubileet, hvis det er noe å jubilere. Repeterte filmen jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må være bortimot den dårligste boken jeg har lest(etter min smak) Bryr nå meg nada om så detaljert beskrivelse av hvilke klær og sko, og hvor alt var kjøpt. Bortimot 1/3 av boken bestod av dette. Men voldsorgiene var greie nok de :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo litt av "greien" til Ellis som forfatter.. hvis du leser de andre bøkene hans, har han samme stil i dem. Det er også en greie i forhold til hovedpersonen; Patrick Bateman. Han er en selvopptatt, bortskjemt rikmannsgutt som er kjempeopptatt av hvilke merke ALT er. Det gir han også uttrykk for flere ganger.

Personlig syns jeg både dette og de kapitlene om de forskjellige artistene gjør denne boken til et glimrende stykke litterært mesterverk og knytter hele historien sammen. Det viser også at dette ikke bare er vold og blod, men at det ligger mer i bakhånd. Ikke minst at Mr. Bateman er fullstending gal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan slutte meg til den siste setningen din, men må innrømme at dette er ei bok jeg ønsker jeg aldri hadde lest. Jeg synes de første 100 sidene var fantastiske - fantastiske observasjoner og demonstrasjon av et for meg helt ukjent miljø. Så starter voldsorgiene som har gitt meg bilder jeg ikke blir kvitt enda det er mange år siden jeg leste boka. Jeg er litt usikker på om den grenser mot det spekulative... Den var i hvert fall for voldelig kost for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett