Lesehelg! :-)
Frihelg - tralala! :-) Legger ut tråden tidlig denne gangen da jeg snart går ombord på toget uten pc. Gleder meg til en lang togtur med lydbok og strikketøy etter en hekstisk jobbuke. Ny bok ligger klar; har pakket papirutgaven av The Underground Railroad. Colson Whitehead vant Pultzer-prisen for denne romanen. På øret er jeg ikke sikker på hvor jeg lander ennå; kanskje The Dog Stars, The Dry eller Elizabeth is Missing.
Det hender jeg titter innom http://www.whatshouldireadnext.com/index.php. Det kan være underholdene, og tidvis nyttig, å få tips til ny lektyre utifra det jeg allerede har lest og likt. Kanskje tipset kan komme til nytte for noen av dere?
Hva leses rundt omkring? Finner dere noe bra mellom permene? La gjerne høre fra deg.
Riktig god helg til alle bokelskere!
Nyt livet og litteraturen :-)
Viser 16 svar.
ferdig med ML-boka, oh har begynt på Helene Larsens sin siste om Dømt til å (over= leve.
Da har helga endelig ramla innover meg også! Denne uka har jeg starta på ei bok som mange av dere har lest eller vil lese om litt, Bienes Historie av Maja Lunde. Har ikke kommet så langt men begynnelsen er god, må vite! Hadde som nevnt for ei uke siden en plan om å få med meg et intervju og ei lesestund med Britt Karin Larsen på biblioteket her i Odda. Det forsøket gikk ad undas ettersom jeg sto sammen med en kollega og en tepperull på 42m2 i ei trapp akkurat da - sleit som bikkjer, men det gikk med minst mulig margin. Tar med meg Maja og biene til Bergen, hvor jeg blir værende ei uke i lagmannsretten. Les som bare rakker`n, alle som "føler for det" den neste uka ;-)
Takk for tipset - skal definitivt sjekke ut den linken :-)
Jeg har akkurat runder 100+ bøker for dette året, og måtte derfor opprette en "del 2" for min leseliste her på bokelskere.no. Nå leser jeg fjerde (og siste?) bok i Springflo- krimserien; "Sov du vesle spire". Har cirkus hundre sider igjen og regner med å lese den ut i løpet av helga. Deretter er planen å gå løs på en av årets Nobelsprisvinnerens romaner. (Har også Maja Lundes Bienes liv og Carl Frode Tillers nyeste bok stående i hylla...og jeg vil lese alt... nå...så det spørs hvilke rekkefølge dette skjer i til sist...)
I lydbokverdenen har jeg denne uka kost meg med litt "dum" og lett chick-lit av britiske Fern Britton: "The Postcard" og "Hidden Treasures" - begge lagt til samme lille landsby og med flere av de samme karakterene. Ikke noe sånn uten videre fantastisk bra, men absolutt underholdende og veldig koselig! Og det var nettopp det jeg var ute etter. Deretter gikk jeg løs på "Killing Kate" som er en psykologisk thriller av den "typiske" sorten - og som jeg likevel storkoser meg med. Litt merkelig at jeg liker disse bøkene så godt, for om jeg leser slike selv er jeg sjelden begeistret. Som lydbok og med flinke opplesere er det derimot høyst underholdende! Guilty pleausre ... :-P
Tidvis lytter jeg også til "Denne dagen, et liv" - biografi om Astrid Lindgren.
God (overstått?) togtur og nyt helgen!
Du verden, hva du rekker! Jeg har rundet 50 leste bøker hittil i år, og synes jeg har hatt et godt leseår. Så 100 er ikke mindre enn imponerende!
Noterer meg Fern Britton, hun har jeg ikke hørt om før. Jeg koser meg også innimellom med lett chick-iit. Godt å hvile hodet i etter perioder hvor jeg har lest mye dystert stoff, synes jeg. Takk for tips :-)
Jeg har vært sjuk og sjukmeldt i nesten hele år, så det er bare derfor jeg har rukket det. Trives ikke med å sløve foran TV dagen lang og dermed blir det i stedetfor mye lesing da kroppen min trenger hvile. Går også en god del turer og da med lydbok. Så hadde det ikke vært for lydbøkene og den skrantende helsa ville jeg neppe rundet mer enn 50 bøker selv :-) Har vurdert å blogge litt om bøker og lydbøker.,. Liker jo å dele tips, og blir oppriktig glad for å kunne anbefale litteratur til likesinnede, men så finnes det jo så mange blogger at jeg ikke helt skjønner at enda en skulle betyr noe for noen
Er helt enig i at litt lett chicklit er fantastisk som avkobling. Bruker det selv som "overgangsbok" - en slags pausebok mellom to tyykke bøker, eller to tunge/alvorlige bøker . Men kunne aldri noensinne "levd" på kun den type litteratur .. :-p alt til sin tid
Jeg har lest 138 bøker hittil i år, de 2 siste årene leste jeg 158 bøker (2015-2016) og de 2 årene før det (2013-2014) leste jeg over 300 pr år, men 2005-2006-2007-2009 leste jeg under 100 bøker hvert år.
Igår var jeg på båttur til Strömstad fra Skjærhalden på Hvaler. Tar de turene når jeg vil ha tid på meg inne i sentrum og bedre tid på meg på biblioteket. Har fire timer på meg på de turene. Var på biblioteket for å hente boka jeg vant på Strömstad biblioteks sommerbingo. Jeg hadde 3 korte hyller med bøker å velge fra, og fant en bok helt i min smak, Vasadrottningen - en biografi över Katarina Stenbock 1535-1621.
Jeg hadde bare regnet med å komme hjem med 2 bøker , men kom hjem med 11 bøker i steden, gevinsten, 5 lånt på biblioteket og 5 kjøpt på restesalg i Strömstads bokhandel for 100 kr. Kunne ha kjøpt 5 til, men var ikke sikker på om jeg hadde nok penger siden det var mitt første stopp.
De jeg kjøpte var:
På turen leste jeg på Medeltida människor - Et porträttgalleri som jeg fortsatt har 3 kapitler igjen på og leser ferdig denne helgen. Den andre boken jeg leser på i helgen er Herregårder i Østfold siden den forfaller på biblioteket neste uke. Og til slutt leser jeg på Star Wars - The Visual Encyclopedia som jeg egentlig har kjøpt for en venn, men leser den selv først.
Jeg befinner meg fremdeles i Verden av i går, jeg har nå fulgt Stefan Zweig gjennom århundreskiftet, gjennom første verdenskrig, på kryss og tvers i Europa. Det er en tankevekkende beretning om europeisk (og særlig sentral-europeisk) intellektuell historie og mentalitetshistorie. Det er trist, på alle måter, å nærme seg slutten og andre verdenskrig.
Tar med meg to bøker på helgetur til Haugesund: "Sapiens" av Yuval Norah Harari, og " Hvitt hav" av Roy Jacobsen. Begge er allerede påbegynt, og begge har gitt et godt førsteinntrykk. God lesehelg til alle :)
Denne helga tror jeg virkelig at jeg har funnet noe bra mellom permene!
Jeg har begynt på Fordi overlevelse ikke er nok av Emily St. John Mandel. Jeg har ikke kommet så veldig langt, men den tegner veldig bra hittil. Startet svært dramatisk, så her har forfatteren lagt opp til spenning fra første side. Digger språket også, så storgleder meg til fortsettelsen!
Ellers synes jeg den lenka du legger inn, Krira, var spennende! Nå er det enormt sjelden jeg har problemer med at jeg ikke finner noen bok jeg har lyst til å lese. Mitt problem er heller det motsatte, køen 'lyst-til-å-lese' er altfor lang. Men artig likevel, for flere og nye tips .-)
Ønsker dere alle en god helg :-)
The Underground Railroad vil jeg faktisk også lese. Kult med nye tips da. Jeg hører fortiden på lydbok Bjørnstad av Fredrik Backmann. Den er både morsom, alvorlig og samfunnsaktuell på mange måter. Godt skrevet og man kjenner seg igjen eller forstår seg mer om hvordan andre kan ha hatt. Ellers skal lese videre litt pensum på søndagen.
Ha en god helg alene sammen og kos dere med bøkene :)
Det blir gjeterhundkursing i kuling og regn
Ja eit skitver, det reinaste endetidstegn
Vi får prøve å gjere oss tørre til kvelds
Både eg som har klesskift og bikkja med pels
Når vi begge er tørre og kveldsroa kjem
Blir Begjærets palass kanskje ferdig om senn
Og i såfall så har eg tatt med meg ein krim
Då blir Avgrunnsblikk boka, den trur eg blir fin
Nokre timar i bilen blir også min lott
Der er Quicksand snart ferdig, eg liker den godt
Og nett no har eg lasta ned heile Ben Hur
For på øyret trengs spanande litteratur
Jeg har lest mer den siste måneden enn på lenge. Ble ferdig med "Et lite liv" av Hanya Vanagihara og "Spionenes arv" av John le Carre. Den siste setter George Smiley og de andre inn i et livsperspektiv som kjentes fint for en som har fulgt dem ei stund. Apropos le Carre. Odd Karsten Tveit hadde en formening om hvem som var rollemodell for Piken med trommestikkene i sin bok om konflikten Israel og Palestina. Kult å få vite i den mursteinen jeg faktisk leste ferdig for noen måneder siden. Mao av Færøvik får ligge. Jeg fikk mareritt om Kulturrevolusjonen og rødegardister. Slipp løs ungdom mellom 14 og 18 og gi dem amnesti for alt de finner på av drap, tortur, mobbing og ødeleggelser. Gi dem total makt over alle. Hva skjer? Vi har også lest "Milla bestemmer" av Selma Lønning Aarø, en realistisk historie om hva som skjer når Milla blir den voksne i familien (inkl kredittkortet). Dessuten "Tung tids tale" av Olaug Nilssen. Også god. Et velplassert og rasjonelt sinne over systemet. Siden jeg er en del av det. Det lille livet var også en sterk historie, men hadde tjent på å bli strammere redigert. Alle disse bøkene handler om maktovergrep. Faktisk glemte jeg "The Force" av Don Winslow og "The Hillbilly Elegy" av J.D. Vance på øret. Han leser selv og jeg som er dårlig på lydbøker har kommet bare et lite stykke. Denne familiehistorien fra Kentucky og Ohio skal gi en forståelse av hvorfor Trump vant presidentvalget. Egentlig fascinerende at det kanskje har noen felles trekk med Maos vei til makt. At de som står nederst slår tilbake.
Helg igjen!
Det blir dessverre liten tid til lesing for tiden, men noen sider klarer jeg da å få sneket inn innimellom.
Har begynt på to nye e-bøker. Den nye novellesamlingen til Kristian Klausen, Lotusspiserne, og en ny roman av en danske forfatter jeg har stor sans for, nemlig Det europæiske forår av Kaspar Colling Nielsen. Har ikke kommet så langt i noen av dem at jeg kan noe særlig om dem ennå.
Kanskje blir det noen sider i Kjærstads matrise også, jeg får se.
Artig den lenken din, selv om den ser ut til å funke best på amerikanske forfattere og bøker.
Ha en deilig frihelg, krira – og god helg til alle!
Storm og regn her på Nordvest -landet så det blir bare å sitte med bøker denne helga også. Og med en avreven akillessene,er det ikke mye jeg gjør uansett. Ble akkurat ferdig med Hans Falladas "Hva nå,lille mann?" Den var god, jeg var begeistret for Alle dør alene også, så må kanskje jakte på noe annet av denne forfatteren. Har også lest ut Gå aldri fra meg av Kazuo Ishiguro denne uka, og nå går jeg videre med Resten av dagen av samme forfatter.
God lesehelg til alle bokelskere.
Så hva synes du om Nobelprisvinnerens bok?
Jeg er ikke noe god på å beskrive bøker, men Gå aldri fra meg var litt spesiell, kanskje. Da jeg hadde lest en stund fikk jeg litt assosiasjoner til John Irvings skrivemåte,det å stadig gåtilbake i tid. Men jeg er jo Irving-fan,så set er greit. Det var et eller annet som gjorde at jeg hele tiden ble ivrig etter å gå videre,det var en selsom historie.. Har ikke noe greie på det,men det er vel en dystopi vil jeg tro. En god bok,ga den en firer.
Men skal jeg være ærlig ville jeg personlig gitt nobelprisen til, nettopp, John Irving.