Det ser ut som det er lett å få tak i Historien av Elsa Morante. Finnes i alle fall i pocket-utgave i de nettbokhandlene jeg bruker (ark, haugenbik, adlibris).

Jeg har noen få av bøkene i Bokklubbens serie "Århundrets bibliotek". Én av dem er heldigvis tilfeldigvis "Historien". I en skuff fant jeg også forfatterheftet om Elsa Morante som fulgte med boka. Interessant.

Jeg leste boka (og trolig forfatterheftet) for noen år siden, men det er nok et verk som tåler å leses en gang til. Og det blir alltid en tilleggsleseopplevelse å lese en bok sammen med andre, og få del i andre og nye synspunkter.

Men så spørs det om det blir "Historien" som blir valgt til Ev7. Den ligger jo (unaturlig?) godt an, og jeg har ikke gitt den noen stemme foreløpig.

Mange av de andre nominerte bøkene skulle jeg også gjerne ha lest sammen i lesesirkelen. Heldigvis gis det anledning til det senere. Håper jeg.

Godt valg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Til de som har Verdensbibliotekutgaven av Historien. Ikke les det innledende essayet av Kirsten Thorup. Megaspoiler! Utrolig irriterende!!!

P.S. Etter å ha lastet ned utdrag fra den engelske oversettelsen, ser jeg at det spoiles villig vekk i forordet der også. Så lenge det ikke er nødvendig for å presentere en roman, synes jeg det er respektløst overfor leseren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for godt råd, Gretemor! Kika på boka no, og mi utgåve er både tjukk og tung. Blir spennande å sjå om det blir denne som skal lesast!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30