Jeg synes også at det er spennende at dere legger opp til en gammel, klassisk roman med kvinnelig forfatter. I mine bokhyller så er det forbausende hvor anglosaksisk den kategorien er, og jeg ender med et forslag innen for det engelske språkområde. Men med en (kanskje helt utenfor reglene) vri ...

Jeg har lyst å foreslå å lese Jean Ryhs' Wide Sargasso Sea (1966) og Charlotte Brontës Jane Eyre (1847) som en felleslesning. Jane Eyre handler, som de fleste kanskje kjenner til, om den unge guvernanten som forelsker seg i mannen i huset, men som hun forlater når hun finner ut at han har en gal tidligere kone innesperret på loftet. Ryhs' roman er et motsvar til Jane Eyre, og handler om hvordan den kreolske kvinnen via oppvekst, flukt fra et arrangert ekteskap møter og gifter seg med en engelskmann og ender som "madwoman on the attic".

Det er kanskje juks å foreslå to bøker, men det ville vært utrolig spennende å lese disse to opp mot hverandre i en felleslesning.

Jane Eyre er relativ lang, men til gjengjeld er den andre relativ kort. Til sammen snakker vi nok 600 sider.

Jean Ryhs' roman finnes i to norske oversettelser: Kreolinnen på Thornfield Hall og Sargasso Sea.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hei,
Foreløpig må vi nok lese bare én bok som felleslesing, så jeg lurer på om du vil foreslå en av bøkene du nevner som Ev7-felleslesing.
Det hadde vært fint om du skriver tittelen på evt. forslag med fet skrift eller legger inn en link til boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i tenkeboksen om jeg skal vente med "tvillinglesning" til vi eventuelt tar det inn som en ny kategori eller som et sideprosjekt, og heller komme med et nytt forslag - i fete typer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Wide Sargasso Sea tidligere år, og kan anbefale den! Veldig interessant, og den ble jo vilt bejublet før den (og forfatteren) på det nærmeste ble glemt... Jeg kunne ha ønsket å ha hatt Wuthering Heights litt mer present da jeg leste Jean Rhys, så jeg synes ditt forslag legger opp til å få mer ut av begge bøkene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei,

Viser til mitt svar til Randi.

Har du forslag til Ev7?
Merk i såfall boktittelen med fet skrift eller legg inn link til boka.

Verdenslitteraturen er omfattende og spenner over lange tidsrom, så bokforslagene kan være nesten hva som helst (unntatt nordisk og bøker utgitt etter 1975).
Eller for å si det sånn: Boka trenger ikke å være av typen "gammel klassisk roman av en kvinnelig forfatter" (hehe!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria JonassenEster S