Jeg hang meg jo opp i dette med skygger, så jeg fikk to flotte svar fra oversetter av boken, Torgeir Bøhler. Han peker på at alle i og for seg er skygger i et totalitært samfunn. Numre, uten egen identitet, og uten sjel. Han sier og at S-figuren, som er mest "skyggete" (mitt ord ;)) av alle nesten er som en agent som alltid spionerer selv og nesten er usynlig.

Jeg har nesten lyst å lese boken en gang til. Kanskje jeg gjør det. Jeg synes også at denne gir et bakteppe for de andre dystopiene vi har lest. Og jeg synes det er hårreisende at 1984 har blitt så populær, mens Vi ikke er det. Eller i alle fall at brave new world er mer kjent, som jeg ikke liker. Dette er en tusen ganger bedre bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinG