Siden Nobelprisen i litteratur to ganger i løpet av fire år har gått til USA og Canada - håper jeg nobelkomiteen snurrer litt på globusen i år - selv om Margaret Atwood alltid vil være blant mine favoritter.
Jon Fosse, Haruki Murakami og Ngugi wa Thiong'o (afrikansk forfatter bosatt i USA) er blant de som kunne fortjene en påskjønning fra Nobelkomiteen, men disse navnene er gjengangere - og muligheten for at Nobelkomiteen nok en gang overrasker med en (for meg) ukjent forfatter er absolutt tilstede.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tror også Atwood er en sterk kandidat, ved siden av Don Delilo.

Sitat

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ville ikke protestert på noen av de du nevner, men gjerne også en ukjent forfatter som enda ikke er oversatt til norsk. Det fine med Nobelprisen er at de kan løfte frem skatter av bøker som ikke er kjente eller oversatt i utstrakt grad.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er enig med deg - ukjente forfattere kan være både interessant og berikende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldPiippokattaRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineHarald KInger-LisealpakkaBookiacTor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeNorahTheacathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate Kristin