For en fenomenalt kreativ historieforteller hun er denne Claire North/Kate Griffin/Catherine Webb. Evnen til å skape engasjerende karakterer og usannsynlige rammer rundt dem er det bare Neil Gaiman og Stephen King som er i nærheten av. Hun har skrevet om mennesker som lever samme liv igjen og igjen, om personer som hopper fra kropp til kropp og overtar livene til verten, om dødens budbringer og moderne utgaver av apokalypsens ryttere. Og uansett hvilket fascinerende fantastisk utgangspunkt hun velger sier bøkene hennes alltid noe viktig om den absurde verdenen vi lever i.

Slik er det også med denne boken: Hovedpersonen Hope blir glemt. Ingen husker henne. Foreldre, venner og slektninger forsvinner ut av livet hennes. Ingen kan huske at de har vært i kontakt med henne. Dette høres kanskje ut som noe litt for mange vil avfeie som tåpelig science fiction, men North bruker dette som en ypperlig inngang til å skrive et brennende innlegg om hukommelse og verdier i den frivillige overvåkingens tidsalder. Briljant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud