1968 er fortellingen om et legendarisk år for dem som var unge voksne i dette året, født under eller like etter andre verdenskrig. For oss som var for unge til å kalle oss sekstiåttere er den likevel gjenkjennelig.
Boka er fortsettelsen på fortellingen om Eric Letang og er bok sju i Guillous ambisiøse romanprosjekt: å skrive ti bøker om det tjuende århundret. Her møter vi Eric som nyutdannet venstreorientert jurist. Som i alle historier om karrierer er dette også en om tilfeldigheter, men også om en del heldige og uheldige valg.
Når en velger å lese Guillous bøker må en også svelge at det er fortellinger om helter. På samme måte som i de første bøkene der vi møter de tre norske brødrene Lauritzen som utøver heltemodige bragder, framstår også Eric som særlig godt rustet for utfordringene han møter i denne boka. I tillegg går ikke Guillou av veien for å ta noen snarveier der historiske fakta ikke strekker til.
Som jeg kanskje har nevnte i andre omtaler, bør bøkene leses på svensk. De norske brødrene som etter hvert havner i Sverige har et slags "svorsk" i måten å uttrykke seg på i den svenske utgaven, noen nyanser som jeg innbiller meg blir borte i en norsk oversettelse. Også i denne historien om en gutt som er født og oppvokst i Sverige har det mye for seg å lese på originalspråket. Det er slett ikke vanskelig om du ikke har forsøkt det før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett