Jeg ser boka har gitt interessante diskusjoner om språk (bl.a. gamle ord) og andre forfattere fra øyer. En er (uten å ha lest boka?) ikke fornøyd med forfatterens syn på moralisme. Jeg fikk boka et par dager før avreise på en helgetur til Færøyene, og skal bidra med ei anna vinkling.

Torshavn av i dag er nok langt unna det det var på 1700-tallet, og slik det var på 30-tallet når boka ble skrevet. Var likevel interessant å gå rundt i Torshavns gater og prøve å finne ut hvordan det kan ha vært på Barbara's tid. Det er fremdeles en liten gatestubb kalt Gongin, som nok ligger der den var den gang. I gata ligger bl.a fiskerestauranten Barbara. Denne må vel være oppkalt etter bokas hovedperson, men det gjøres ikke noe ut av dette hverken i restauranten eller på nettsider. Men fiskesuppa var god!

Jeg rakk også en treningstur opp i Kirkjubøbøreyna, der Poul hadde en travel tur på s. 228-230 i min "Oktobers nordiske klassikere" utgave. Kryssing av Sandå gikk greit på bru, og i fint vær var det heller ikke stort mer enn en bekk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne Jensen