Kult prosjekt!

Finland
Jeg har ikke lest alle Oskanens bøker, men den beste av de jeg har lest er Da duene forsvant, men for dette prosjektet ville jeg ikke anbefalt den ettersom den har hele sin handling knyttet så tett med Estlands historie. Det særpreger i og for seg flere av hennes bøker, men denne spesielt.

Hvis dere inkluderer lyrikk vil jeg anbefale Edith Södergran, som riktignok er svenskspråklig, men likevel finsk. Hun skriver fantastiske dikt. Arto Paaselinnas romaner er morsomme, og der er det mye å ta av. Märtha Tikkanen er også en forfatter det er verdt å snuse på, også svenskspråklig, men finsk.

Frankrike
Her må jeg trekke frem mine favoritter: Gustave Flaubert madamme Bovary og Marguarite Duras Elskeren. Veldig forskjellige romaner, men utrolig sterke representanter for den franske litteraturen fra hver sin epoke.

Ellers er fransk litteratur en gullgruve; for å trekke frem noen forfattere:
-Honoré de Balzac, mange leseverdige romaner, men Far Goriot er kanskje den mest kjente,
- Marcel Proust må nevenes selv om omfanget av På sporet kanskje er i lengste laget for denne type prosjekt
- Av helt fersk litteratur vil jeg anbefale Edourard Louis Farvel til Edda Bellegueule og Voldens historie eller Michel Houellebecq Underkastelse

Tyskland
Thomas Mann Trollfjellet eller Døden i Venedig
Hans Falluda Hva nå lille mann eller Ingen dør alene

Lykke til! Jeg håper dere deler her hvilke valg dere faller ned på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hei Randi!

Tusen takk for mange gode tips. Vi må ta en nærmere kikk på de her før vi bestemmer oss :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche VargasIngunn SReidun SvensliHarald KCatrine Olsen ArnesenSiv ÅrdalCaritaIreneleserBeathe SolbergAnne Beth Amdal VoldSigrid Blytt TøsdalKaren Patricia