Siden det ikke har kommet noen denne helgen enda, lager jeg en nå. Selv har jeg vært forkjølet så og si hele uka, så det har gått i Tv-titting og lesing hele uka. Kom også til å huske på at det er valg Søn/Man. Husker jeg var syk sist også, såpass syk at jeg ikke fikk stemt i det hele tatt den gangen.

Denne helgen veksler jeg mellom å lese Gesellar, rebellar og svermarar - om "farlege folk" rundt 1850 av Tore Pryser og Norske utposter - nordmenn utenfor allfarvei av Fredrik Larsen Lund, og den siste har jeg også lagt til leseutfordringen for 'A Book Involving Travel' isteden for den jeg hadde siden jeg leser 'Norske utposter NÅ.

Sitter nå og ser på 9 timer med Hele Norge/Sverige/England baker på TV6, og leser litt i reklamepausene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Har lest ferdig Vømmøl skuggsjå av Hans Rotmo som omhandler histrien om og fortelling om de ulike typer som fantes i Vømmeldalen i sin tid. artig lesning for de som levd en stund og som husker på Vømmøl Spellmannslag med Hans Rotmo på 70-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, forkjølelse og annen "lidelse" har en ikke tid til i disse valgtider :-) Og når en parer dette med egen og andre sin fotballdømming, blir det marginalt med tid med ei bok i henda. Men jeg har denne uka kommet meg over hundre sider videre i Færøvik sin reise med Orientekspressen. For å få det til må jeg lese før jeg legger meg (ingen sensasjon), men også før og underveis med ferjene.

Nå roer nok ting seg noe ned etter mandagen, og da kan det hende hjernen søker boka i større grad enn de siste tre ukene. Ei god leseuke til enhver på denne nettsiden :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg bor forholdsvis nær området der det kommende sykkel VM skal arrangeres, så her borte forbereder vi oss på stort innrykk fra inn og utland fra slutten av neste uke. Denne helgen prøver jeg meg på bestselgeren " Et helt halvt år av Jojo Moyes. Har hatt den på leselisten lenge. Det blir også litt faglitteratur. God lesehelg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ny helg, det går så fort.Holder det på sånn,er det snart Jul.
Jeg leser Helvetestransporten av Ragnar Kvam og det er merkelig at jeg ikke har vært borti den før. Det er et sterk innhold og mye jeg ikke visste fra før om behandlingen av jødene etter krigen.Den varer nok til over helga og deretter blir det Barbara på meg også.
Ha ei god helg,alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Uken har vært preget av sykdom på hjemmefronten og mye å gjøre på jobb, så denne helgen er alle planer avlyst og jeg skal gjøre minst mulig. Dermed blir det mer tid til lesing enn en vanlig helg.

Jeg tar sikte på å lese ferdig Allis sønn av Magnhild Haalke. Det er en "glemt" norsk klassiker, som jeg tilfeldigvis ble oppmerksom på i sommer-"les heller Haalke enn Duun". Den nådde nesten opp i valget av lesesirkelbok her inne, men ikke helt. Men jeg har likevel gitt meg i kast med den, og er virkelig glad for det.

En venninne har sagt at vi er heldige som kommer fra et lite språkområde, for da har vi mulighet for å lese verdenshistoriens klassikere i et oppdatert språk. Jeg har tenkt litt på det når jeg har undret over hva ord som "røyserter", "bauhunder" og "lønsk" betyr. Språket er litt fremmed, og noen ord er krevende, men boken er kjempegod. Utrolig sterkt psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie og et innblikk i et kystliv som er fremmed for de fleste i dag.

Det er med andre ord medrivende lesning, som likevel krever litt konsentrasjon ettersom språket er fremmed. Det er likevel mulig at jeg kan starte på boken som ble valgt til lesesirkelen i løpet av helga; Jørgen-Frantz Jacobsens Barbara. Den er oversatt til norsk, så dermed har den sannsynligvis ikke ord som er utgått av det norske språk (i alle fall ikke uten forklaringer), selv om begge bøkene er fra 30-tallet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Helg i gjen ja - som ukene flyr forbi altså! Synes helgene kommer tettere og tettere, og straks er vi jammen snart halvt uti september!

Det ser ut til å bli brukbart vær i Trøndelag denne helga også, så jeg tenker å ta en tur til skogs for å se etter kantarellen. Ser ut som folk finner brukbart av den sorten i år, så jeg må også ut en tur. Ellers blir det også denne helga noe sosialt samvær med bursdagsfeiring i familien.

Lite tid til lesing denne helga og, med andre ord. Og lite har jeg lest i uka som har gått. Men satser på å få fullført Sønnen av Jo Nesbø denne helga. Boka er jo så bra, så det er bare tida det har skortet på når jeg nå holder på med den på tredje helga.. Jaja, sånn kan det være noen ganger. Man må la livet skje også, og ikke bare sitte med nesa i ei bok (selv om det er veldig deilig ..)

Go helg til alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er formen også under pari
Og jeg synes ikke at jeg tar i
når jeg trenger en uke på Sheraton
for å klare å fullføre Oslo maraton

Har begynt på Fri vilje av Hjorth
men kan ikke si den fenger stort
så jeg setter min lit til Barbara
og håper på lesetid uten øsekara

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Forkjølelse er veldig kjedelig, håper du blir bedre. Gøy å ha noe som man kan gjøre når man er syk. Denne helgen skal forsette på å lese novellesamlingen Familien din Nora Eide som har jeg startet på. Jeg har lest noen få novellesamlinger i år. Må si at denne her virker veldig annerledes enn tidligere lest samlinger,men jeg liker den foreløpig :)

Ha en god helg sammen og god lesning :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er godt når ein endeleg kjem til ei helg
Utan fullbooka skjema frå morgon til kveld
Eg gjeng tidleg til sengs, skal’kje gjere det slag
Berre snorke og sove til langt utpå dag

Når eg våknar så havnar eg Mellom to slott
Og så skal vi straks lese med flid og med trott
I Zamjatin sin Vi, det er ur-dystopi
Og så Barbara, henne skal eg ha på si.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria