Aah Det litterære apotek er herved notert i skal-leses-lista! Tror faktisk jeg så den på storytel...må sjekke! Har sett den nevnt flere steder men har av en eller annen grunn fått for meg at dette er en "typsik bestselger" av den sorten jeg sjelden liker. Nå skal jeg imidlertid gi den en sjanse likevel :-)

Jeg har siden forrige helg lest ut The Girl on The Train og itillegg sett filmen. Positivt overraska over begge. Forventa ikke p like boka mtp at den har fått veldig enten eller-kritikker. Ofte er slike bestselgende bøker klisjefylte og altfor forutsigbare. Syntes ikke denne bar preg av dette og likte godt hvordan hovedpersonen ikke var en typisk karakter, men heller en alkoholisert kvinne som en som leser ikke følte at en "må" syntes synd på slik jeg føler at forfattere ofte vinkler slike bøker - altså at en som leser er ment til p skulle ha en masse empati med hovedpersonen.

Har også hørt ferdig thrilleren Eeny Meeny. Helt midt på treet. Fin underholdning, men ikke boe mer enn nettopp det; underholdning. Som lydbok fungerte den iallfall fint som selskap på tur Så ...oppsummert: Helt ok som underholdning og absolutt en leserverdig bok, men ikke noe som "fester" seg eller som jeg kommer til å huske veldig lenge.

Og så har jeg nettopp lest ut Alt inkludert, av Marit Eikmo. Slukte boka på to dager og likte den veldig godt. Likevel er jeg litt irritert ... ble ikke helt klok på hovedpersonen, ei heller på slutten. Dette til tross gir jeg den altså en femmer fordi den ja,, den fenget meg og jeg ville ikke at den skulle ta slutt.

I følge min egen lille leseplan skulle jeg eegentlig lese Kaptein Nemos bibliotek, men da jeg startet på den ingpr var ikke konsentrasjonen eller lysten der. Ville lese noe helt annet ig la den dermed bort for nå og gikk løs på Mackintoshs I Let You Go. Så langt liker jeg den veldig godt!! Alltid et godt tegn når en gleder seg til å legge seg fordi det er boktid,,.
Ellers er jeg i lydbokverdenen gått i gang med The Secret Gate - en fantasybok. Småleser også på Ingeborg Sennesets Anorektisk, men leser litt her og der da den er litt vond å sluke i ett jafs, syntes jeg. Er likevel over halvegs gjennom den, den er virkelig velskrevet og verdt å lese dersom en har et snev av interesse for psykisk helse :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hoho, mine forsøk på å lage leseplaner går som regel føyka de også ... aner jeg litt galgenhumor? Jeg kunne neppe sluke "Anoreksi" i ett jafs jeg heller, det høres bulemisk ut. Nei, seriøst, jeg tror det ligger overlevelse i galgenhumor, det er noe som bør læres bort til psykisk syke og andre som trenger oppmuntring i hverdagen. En gang i tida jobbet jeg som pizzabud (da jeg var 18 år) og leverte pizza til en overlege på kirurgisk avdeling på det lokale sykehuset. Han var nettopp ferdig med en lang, krevende, livreddende operasjon og holdt på å DØ av sult, sa han. Av en eller annen grunn har øyeblikket blitt lagret til senere bruk.

Alt inkludert hadde kanskje ikke alt inkludert? Anbefaler du den videre? Jeg har registrert at det var forskjellige oppfatninger av Det litterære apotek, men anbefaler den videre rett og slett fordi den er velskrevet uansett hva man syns om selve fortellingen. Det var helt tilfeldig at jeg tok den også, for som deg er jeg skeptisk til "Bestselgere". De er så ofte oppskrytt. Eller er den egentlig en bestselger? Tittelen er litt klisjéaktig, i hvert fall. Det er så mange slike titler som ikke frister meg til å lese bakpå boka engang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  Frøysaa