Hei på dere!

For de som har skolebarn går ferien mot slutten - det gjør den kanskje uansett? For noen er det kanskje hjemreisehelg og for de fleste her inne: Lesehelg!

Friidretten står visst på og "gnåler" litt i kveld også, nå er det ikke jeg som velger det, men jeg klarer ikke la være å se heller, når nordmenn plutselig driver og skaffer gull og sånt her tidligere i uka ... ^^)

Men hva trekker dere ut av hylla når følelsen er nostalgisk og lysten til gjenlesning kommer over dere? Jeg har nettopp rydda i Stephen King-hylla mi. Han fyller 70 år i september, forresten. Tror jeg må lese om igjen noe derfra. Det blir etter jeg er ferdig med Sapiens, som virkelig tar sin tid, det går fremover, men jeg begynner nesten å bli litt lei. Kapittelet med religion var faktisk veldig interessant. Det beste er den tette, oppsummerende "melodilinjen", det kjedeligste er at det er lite nytt.
Tidligere i uka rasket jeg med meg ei bok som havnet "feil" og inn i hendene mine. Så var den ordentlig fin perle av ei bok, lettlest og munter, dessuten velskrevet! Den er i samme kategori som Krystallslottet, som har blitt nevnt mange ganger her i det senere, hos meg heter den kategorien "Skjønnlitteratur, perler". Det ble terningkast seks og favorittbok på Det litterære apotek av Nina George.

Jeg må rett og slett lese litt fortere, for det ligger flere i kategorien "leser nå, men skal bare lese noe annet først" ... hahaha! Og så er det så mye annet jeg har lyst til å lese, som jeg ikke har begynt på! ^^D

Er høsten over dere, er det sydenstemning eller god norsk sommer med ullsokkene på? ^^)

Riktig god helg til alle helgelesere!

Psst! Krira: Sender du meg et lite hint om når du er tilbake fra ferie? ;)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Kommet til side 70 om boka til Kristine Getz om spiseforstyrrelser....Her er det mye som jeg ikke vet noe om.. Sikkert fordi jeg ikke har det selv---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I et Odda med absolutt all slags vær - minus snø - har jeg ikke vært i nærheten av ei bok mellom søndag og torsdag. Da sier eldste jentungen (snart 26), "denne boka må du lese, pappa!" Boka jentungen, he-he, snakka om er Kleskoden av Mari Grinde Arntzen. Den går nært innpå sannheten om moten. Hva er det som gjør pynt så viktig? Hva er det med mote som gir så stor makt? Boka er interessant og veldig godt skrevet fram til side 69, hvor jeg er lørdag kveld. Den må jeg nok bruke den kommende uka på, det på tross av kun 148 sider totalt. Fotballen sparkes i gang igjen og et par andre gjøremål må ta skylda....

Men dere andre må bare lese, lese, lese...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hehe, flott utfordring! Jeg har lurt på det selv, jeg, hvorfor i alle dager man skal bruke så mye tid og energi utenom nødvendig hygiene for å pynte seg. Får du noen svar? Jeg har aldri funnet helt tilfredsstillende svar, må jeg innrømme.

Tillegg: Ble tilstrekkelig nysgjerrig til at begge hennes bøker nå er bestilt fra Hamar. Den andre er Perfekt: skapelsen av det plettfrie mennesket. Har Aspergers og dette er "sosial kode" jeg ikke har vært i stand til å knekke. Rett og slett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi får se da, hva seine kveldstimer kan bidra med innafor lesesektoren ;-) Har ikke rukket mer lesing siden lørdag, men de neste kveldene derimot...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aah Det litterære apotek er herved notert i skal-leses-lista! Tror faktisk jeg så den på storytel...må sjekke! Har sett den nevnt flere steder men har av en eller annen grunn fått for meg at dette er en "typsik bestselger" av den sorten jeg sjelden liker. Nå skal jeg imidlertid gi den en sjanse likevel :-)

Jeg har siden forrige helg lest ut The Girl on The Train og itillegg sett filmen. Positivt overraska over begge. Forventa ikke p like boka mtp at den har fått veldig enten eller-kritikker. Ofte er slike bestselgende bøker klisjefylte og altfor forutsigbare. Syntes ikke denne bar preg av dette og likte godt hvordan hovedpersonen ikke var en typisk karakter, men heller en alkoholisert kvinne som en som leser ikke følte at en "må" syntes synd på slik jeg føler at forfattere ofte vinkler slike bøker - altså at en som leser er ment til p skulle ha en masse empati med hovedpersonen.

Har også hørt ferdig thrilleren Eeny Meeny. Helt midt på treet. Fin underholdning, men ikke boe mer enn nettopp det; underholdning. Som lydbok fungerte den iallfall fint som selskap på tur Så ...oppsummert: Helt ok som underholdning og absolutt en leserverdig bok, men ikke noe som "fester" seg eller som jeg kommer til å huske veldig lenge.

Og så har jeg nettopp lest ut Alt inkludert, av Marit Eikmo. Slukte boka på to dager og likte den veldig godt. Likevel er jeg litt irritert ... ble ikke helt klok på hovedpersonen, ei heller på slutten. Dette til tross gir jeg den altså en femmer fordi den ja,, den fenget meg og jeg ville ikke at den skulle ta slutt.

I følge min egen lille leseplan skulle jeg eegentlig lese Kaptein Nemos bibliotek, men da jeg startet på den ingpr var ikke konsentrasjonen eller lysten der. Ville lese noe helt annet ig la den dermed bort for nå og gikk løs på Mackintoshs I Let You Go. Så langt liker jeg den veldig godt!! Alltid et godt tegn når en gleder seg til å legge seg fordi det er boktid,,.
Ellers er jeg i lydbokverdenen gått i gang med The Secret Gate - en fantasybok. Småleser også på Ingeborg Sennesets Anorektisk, men leser litt her og der da den er litt vond å sluke i ett jafs, syntes jeg. Er likevel over halvegs gjennom den, den er virkelig velskrevet og verdt å lese dersom en har et snev av interesse for psykisk helse :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hoho, mine forsøk på å lage leseplaner går som regel føyka de også ... aner jeg litt galgenhumor? Jeg kunne neppe sluke "Anoreksi" i ett jafs jeg heller, det høres bulemisk ut. Nei, seriøst, jeg tror det ligger overlevelse i galgenhumor, det er noe som bør læres bort til psykisk syke og andre som trenger oppmuntring i hverdagen. En gang i tida jobbet jeg som pizzabud (da jeg var 18 år) og leverte pizza til en overlege på kirurgisk avdeling på det lokale sykehuset. Han var nettopp ferdig med en lang, krevende, livreddende operasjon og holdt på å DØ av sult, sa han. Av en eller annen grunn har øyeblikket blitt lagret til senere bruk.

Alt inkludert hadde kanskje ikke alt inkludert? Anbefaler du den videre? Jeg har registrert at det var forskjellige oppfatninger av Det litterære apotek, men anbefaler den videre rett og slett fordi den er velskrevet uansett hva man syns om selve fortellingen. Det var helt tilfeldig at jeg tok den også, for som deg er jeg skeptisk til "Bestselgere". De er så ofte oppskrytt. Eller er den egentlig en bestselger? Tittelen er litt klisjéaktig, i hvert fall. Det er så mange slike titler som ikke frister meg til å lese bakpå boka engang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er på ferie på Østlandet og det blir mye besøk og farting, men noe lesig blir det jo.
Har kommet godt ut i To søstre av Åsne Seierstad,den er virkelig tankevekkende.
Etter den blir det endelig De lemlestede av Hermann Ungar. Men nå er det bare å nyte hjemtraktene og ho mors oppvartning,kan jo egentlig ikke ha det bedre.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her har det vært fint vær, sol og passe med skygge, de siste dagene. Dessverre trumfer stort sett været på innsiden, ofte et annet enn det som er ute. I går lå jeg på et utmarksbeite med sauer og så én eneste ensom person som jogget forbi. Vel, jeg er et godt stykke inne i David Vanns Legender om et selvmord nå, det går raskt å lese den, synes den er fin, på tross av at jeg har helt mer mot personlig prosa alá Knausgård og Sæterbakken hittil i år, og av og til synes handling og spenningskurver liksom har bydd meg imot.

Med de få sidene som er igjen, regner jeg med at jeg leser hvertfall en bok til denne helga, kanskje to, fra biblioteket har jeg hentet Sylvia Plaths The bell jar, på originalspråket, og novellesamlingen Brønnene av Hans Herbjørnsrud.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er En av oss eg har på nattbordet no
Den er grusom å lese men samstundes god
Men på øyret så har eg ei muntrare bok
For med Roughing it ler eg så magen slår krok

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vår huspoet er en rim-elig mann, så hans dikt sliter jeg ikke med ... ^^)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min forfar sanker tanker
til byens tankstasjon
Han er en merkelig person
og samler gamle tanker

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg fortsetter med Bjørnstads Sekstitallet denne helga. Den er stor, og med mye detaljert politisk historie, så den tar litt tid å lese. Jeg liker den ganske godt.

På øret har jeg begynt med Jørgen Brekke: Doktor Fredrikis kabinett. Den er lovende, og sunn for meg, i og med at gåturene mine blir lange og gode :-)

Pussig at du tar opp det med gjenlesing, for jeg har akkurat i sommer fått så lyst til å lese Agatha Christie om igjen. Leste omtrent alt av henne mens jeg gikk på ungdomsskolen, men det er jo en god stund siden. Og nå er det særlig Ti små negerbarn, men også Mord på Orientekspressen jeg kunne tenke meg å lese om igjen.

Ligger an til en fin lesehelg her hos meg - håper dere alle andre får det også :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Agatha Christie er jeg kjempeglad i filmatiseringene av, så jeg tror jeg har fått med meg alle Poirotepisodene og de fleste Miss Marple. Begge de to du nevner har morsan. Agathas talent var jo spesielt, så jeg må nok fylle inn i bokform jeg også, men det blir nok ikke i år. Gøyalt at du nevner dette med pussighet og synkronisitet, jeg har visst enn sånn bølge for tiden. Som om ting er påfølgende lenker i en sammenhengende kjede. Som om masse rart påvirker hverandre. Se bare på andre som samtidig med meg har funnet samme bok fra 2013 ...! Hehe

Høres bra ut å finne inspirasjon/ ekstra grunn til å gå tur - høre lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pussig: i en bokhandel i dag holdt jeg The Little Paris Bookshop i hånden, bladde litt, men satte den tilbake i hyllen (det fikk holde med de åtte bøkene jeg allerede hadde kjøpt...). Og så viser det seg at det er samme boken som du nettopp har kåret til favorittbok og gitt terningkast 6: Det litterære apotek. Jeg lurte litt på om den ville være for lettbent, selv til sommerbok - men altså ikke?

Jeg har altså vært på galeien igjen - men til mitt forsvar var dagens fire første bøker et røverkjøp som kostet meg kroner 60,- totalt. Brukte paperbacks, må vite. (La oss ikke gå inn på at jeg ramlet utpå i går også. Og at det blir lite lesing for tiden. Det er von i ventande bøker.) De to neste - og nye, ikke bruktkjøp - var a) en bok jeg lenge har hatt lyst på (*En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité), og b) en bok jeg fikk anbefalt av en svensk leser i forrige uke (Mothering Sunday av Graham Swift). Og så endte jeg opp med et par på Tronsmo før galskapen var over for denne gang (Stuff I've Been Reading og Flirting with French: How a Language Charmed Me, Seduced Me, and Nearly Broke My Heart). Jeg har såvidt begynt på den siste...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe, ja, er det ikke rart? Neida, den er ikke for lettbeint, den var akkurat passe blanding av lett, munter, trist og ... helbredende? For meg var den litt forsoning overfor Frankrike, for jeg har "hatet" alt fransk ei tid etter bruddet med eksen som er far til guttungen min. Gutten er "made en Paris" og halvt fransk, jeg elsket å reke rundt på slike steder som lekteren Lulu lå fortøyd, bygården nr. 27 er akkurat slik som der farmor og farfar til guttungen bor i de gamle deler av Paris og kattene er like sannsynlige de ... uten å røpe for mye, ender historien omtrent i de strøk guttungens farmor kommer fra ... det var derimot i England jeg ble kjent med en fyr som kjøpte en 80 år gammel lekter for å pusse den opp og bo i den ... det var bare så mange snodige treff at jeg syns boka var rene sjelekuren! Hvis jeg skal innvende én eneste ting med den, er det at tittel kunne gjerne vært Lavendelrommet på norsk, for det er direkte oversatt fra originaltittelen på tysk. Det hadde hengt på greip og det bedre enn tittelen den fikk. Men det er nå meg om det. Gå for den du, om du skulle få ånden over deg. Jeg anbefaler så klart den videre.

Pussig at du skulle begi deg utpå å flørte med fransk, da ... ^^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jammen da skal jeg revurdere - jeg oppdaget at jeg allerede hadde boken av Nick Hornby (typisk - jeg gadd ikke å sjekke bokelsker-boksamlingen min først for å se om jeg hadde kjøpt den tidligere...), så den må jeg gå og bytte i en annen bok. Da kan det vel hende at det blir boken "din" i stedet!

Pussig at du skulle begi deg utpå å flørte med fransk, da ... ^^)

Neida, ikke pussig i det hele tatt - jeg har fransk grunnfag og er generelt veldig interessert i språk, og har dessuten toget litt rundt i Frankrike (er ikke så glad i Paris selv om det er mange flotte severdigheter der - men Frankrike har sååå mye annet å by på). Så den boken gled temmelig motstandsløst med til kassen. I dag har jeg imidlertid begynt å lese Jason 'Timbuktu' Diakités selvbiografiske En droppe midnatt - jeg kan anbefale den; den er både velskrevet og interessant. Tycker jag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er endelig tilbake med å lese på en bok fra leseutfordringen, The World's Greatest Cranks & Crackpots for punktet 'A Book with an Eccentric Character', skal fortsatt se om jeg får lest litt Consantine innimellom sporten, og kanskje også starte på Det spøker på Austråt - og andre beretninger denne helgen.

Siden det fortsatt er 3 uker igjen på sommerbingoen, rekker jeg nok noen bøker til på den, selv om jeg har en rekke nå med Hello Darlin' - Tall (and Absolutely True) Tales About My Life av Larry Hagman (JR fra Dallas) for punktet 'En bok skriven av en känd person'. Denne boka ga jeg terningkast 6 fordi den var spennende og lettlest, leste den ut på en dag (285 sider). Skal se om jeg får lest noen til før slutten av måneden, men regner ikke med å lese de 5 siste på den lista i sommer, men det er fortsatt 7 å velge fra og en av dem er en bok lånt på biblioteket. 3 av de resterende bøkene jeg har valgt ut til sommerbingoen skal jeg også lese på leseutfordringen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei alle :)

I dag leste jeg ferdig en nydelig bok av Martina Reilly: Things I Want You to Know, en klar 6'er og favorittbok for meg. Jeg går ut i ferie nå og gleder meg til å reise og lese masse. Holder på med argentinske noveller av Mariana Enriques; Ting vi mistet i brannen. Har lenge hatt et ønske om å lese mer fra Sør-Amerika, og er glad jeg kom over denne veldig annerledes boka.

I morgen skal jeg begynne på min første papirbok på lenge: Anrop fra en engel av Guillaume Musso. Kommer til å åpne den så snart vi er på plass i Spania utpå ettermiddagen :) Har håpet i det lengste at den skulle komme som e-bok, men i mangel av det har jeg nå kjøpt den i innbundet utgave. Musso er en av mine favorittforfattere. Alt jeg har lest av ham har vært fantastisk, magisk, og jeg vil bare ha mer... Litt àla Carlos Ruiz Zafon og Vindens skygge. Mange av bøkene til Musso er ikke oversatt til norsk/engelsk, og jeg ergrer meg over at fransken min ikke er stødig nok til at jeg klarer å lese på originalspråket. Jeg lurer på hva som skal til for å få en bok oversatt til norsk. Noen som vet hvor eller av hvem avgjørelsen tas?

Ønsker dere en riktig god lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vet du, det lurer jeg på også, hvorfor det tar så usedvanlig lang tid å få omsatt bra bøker i forståelig språk. Jeg vet i hvert fall at jeg har fortrengt så mye fransk at jeg kan ikke lenger føres en vettug samtale, ting jeg husker klokkerent er stort sett fornærmelser(!!), enda jeg har bodd i Paris ... men, det kan gjøres noe med, og jeg tror jeg bør det for guttungens skyld, så jeg starter muligens med oppfrisking på appen Babbel, for folka bak skal visst være utrolig flinke. Så om du leser fransk i det hele tatt, er du lenger enn meg. Prøver jeg meg på fransk Wikipedia må jeg slå opp haugevis med ord!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke bare at det tar lang tid før de blir oversatt, mange blir ikke oversatt i det hele tatt. Det er de bøkene jeg er mest lei meg for. Lurer på om det er forlagenes avgjørelse, og hva de ev. baserer dem på.

Hehe nei, jeg er ikke i nærheten av å lese en hel roman på fransk. Må innrømme at jeg lekte med tanken da jeg stod foran Mussos bøker i en bokhandel i Paris i vår, men jeg kjenner mine begrensninger. Kaaanskje en lettlest ungdomsbok kunne gått :) Så hvis noen har tips om en god fransk ungomsbok er jeg takknemlig! Masse lykke til hvis du går for oppfrisking på Babbel, Engelin :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For ikke å snakke om alle som aldri blir oversatt, nei ... forlagene våre sørger for at vi blir sittende litt isolert og i bakevja her oppe på berget (det verste er at politikere og skoleverk gir meg den følelsen også).

Guttungen leser tegneseriealbum, stort sett, på fransk. Jeg må si de har ganske bra utvalg av slike i Frankrike. Ellers vil jeg anbefale å gå til bestselgerhyllene i bokhandler der. Hvis du snakker og forstår ok "turistfransk" (som alle andre steder vil de elske at du prøver å snakke morsmålet deres, selv om du radbrekker det) kan du prøve å spørre personalet etter dagsaktuelle titler. Jeg har faktisk ikke vært nedover på flere år, for faren til guttungen flyr hit til Norge og henter ham, men jeg ser hva gutten får med seg hjem i bagasjen. Roald Dahl på fransk ligger det også her, det er bøker far til guttungen leste i barndommen. Føl deg frem litt og ha guts til å prøve! Tilfredsstill egen nysgjerrighet ... ;) og du, lykke til du også! Jeg er heller ikke i nærheten av å lese en hel roman på fransk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, vet du hva som har skjedd, Engelin? Jeg har ved en feiltagelse klart å kjøpe en av Guillaume Mussos bøker på fransk :) Tittelen er «Central Park» både på engelsk og fransk (og mulig på andre språk også?), så jeg så ikke at det var den franske utgaven jeg bestilte i nettbutikken. Så da blir det fransklesing på meg likevel, godt oppmuntret av en kollega som har tro på at jeg klarer å lese fransk siden jeg kan spansk... Har riktignok hatt fransk C-språk på videregående, men det er ikke akkurat mye å lene seg på. Blir flittig bruk av fransk-norsk-ordboka fremover en stund skjønner jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det litterære apotek har jeg faktisk på skal lese listen. Så gøy at den er bra, ser frem til den dagen jeg endelig får tid til å lese den. Jeg har høst stemming det er mye regn og sol her på Vestlandet som alltid, været skifter veldig fort fra dårlig til bra og omvendt og for mye grått ute. Jeg skal lese en faktabok om Karl den store av Johannes Fried eller forsette på den kommer nok til å bruke en god stund på denne og lese andre ting også i mellom tid. Jeg leste nettop ferdig lesesirkelen Elizabeth Noble den var helt ok, men ikke topp. Lesesirkelen hadde jeg funnet på brukt bua forrige helg og var gøy å finne noe ukjent der egentlig og prøve noe annet enn det jeg ellers leser.

Ha en god helg alle sammen og kos dere med bøkene!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

^^)
Kommer an på din smak om det jeg syns var bra blir bra for deg også ... ^^D Men anbefaler den, ja, det gjør jeg!

Man kan finne noen virkelige skatter på brukthandlere, så det kan være lurt å være nysgjerrig iblant. Dessuten kan det være moro!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her på Vestlandet er det optimalt lesevær, siden været er begredelig. Sesongens første høststorm nå i kveld. Mens Sør- Europa opplever temperaturer mellom 30 og 40, ja enkelte steder opp mot 45. 45 slår min personlig opplevde varmerekord med 3 grader ( jeg svettet godt i 42 grader Tyrkia da jeg var der) Helgas bok blir " Utsikt til paradiset" av Ingvar Ambjørnsen. Første bok av fire i serien om Elling. Leser den for andre gang. God helg, uansett vær :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, jeg så det var varslet storm ved Stadt ... bind fast alt løst og fram med bøkene ... ^^)

Jeg har også vært misunnelig på varmebølgen sørover, en gang for noen år siden var jeg i Budapest da heten sto og dirret, jeg var ute på tur, jeg, og gikk godt over ei mil rundt i byen, og da jeg kom tilbake til hotellet sto det 47 grader i skyggen og alle øvrige skandinaver hadde lagt hovne føtter høyt ute på terrassen. Jeg hadde hatt en knalldag, så jeg forsto jeg tåler visst hete greit. Salt mat, appelsiner og flere liter vann å drikke er noen fine ting for helsa, hørte jeg.
Nå derimot, er jeg ganske lei ullsokker i gummistøvler, arbeidsbukse og regnjakka, så hver dag som er t-skjortedag er nesten verdt en liten feiring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Budapest står høyt på min reiseliste. Er blitt anbefalt å besøke den byen av flere. Selv kan jeg anbefale Kroatia. Var der i 10 dager i 2013, en av mine beste feriereiser noensinne. Blant aktivitetene var dagstur til Venezia, den byen var imponerende, selv om en kopp kaffe kostet opp mot 100 norske kroner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har også tenkt på Kroatia. Det ser så veldig vakkert ut! Er det Kotor den heter igjen, den berømte lille middelalderbyen på kysten? Den med kirke på ei øy i bukta og bymur intakt og Tito - sitat over porten? Også fjelltur inn til noen av de eldgamle klostrene som fortsatt står. Som du skjønner liker jeg å gjøre litt andre ting enn A4 - turistene ... men Venezia har jeg også lyst til å se en gang. Da må en nesten følge den opptråkka turistløypa. Hva mer gjorde du - i Kroatia?

Blant de beste tingene i Budapest bør du se noen av de store severdighetene som St. Istvan-katedralen, St. Mathiaskirka, Gellert Spa, Europas største parlamentsbygning osv. Dropp handlegata og dra til strøkene der de innfødte selv drar og handler, hvis shopping står på agendaen. Der er det 40 % billigere eller mer, på ting som sommertøy, sko, moteklær og solbriller, i forhold til "turistgata". Hulene, søndags-bruktmarked og metroen er ting å se, som turister ofte glemmer, noen av stasjonene er fra habsburgertida. Og prøv for all del den ungarske biffen med en ungarsk årgangsvin, det kommer du ikke til å angre. Ta gode sko (sandaler hvis det er varmt, som i alle sydenland) og kjøp kollektivbillett for hele ferien, det er grisebillig. Gå med ID på deg, metroen har mange vakter. Åjo! Ta en vannbuss! Overraskelsen var stor da bussen tok av på en annen fil enn resten av trafikken og rett uti Donau! Det var moro ... å, nå har jeg lyst å dra tilbake ... parken på St. Margareth-øya var fin, noen trær er sikkert 1000 år gamle. Jeg kan visst bare holde på. Gi seg nå!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kotor er navnet, ja, men den byen tror jeg ligger i nabolandet Montenegro. Kroatia har masse vakkert å tilby. F -eks byen Dubrovnik sør i landet, som jeg kommer til å besøke engang. Husker den ble kraftig bombet under borgerkrigen på 90- tallet. Sjøvannet i Kroatia er berømt siden det er så klart. Lokalbefolkningen er vennlig og gjestfri. Og isen er noe av det beste jeg har smakt. Tiden i Kroatia brukte vi 10 som reiste til å bade og til å se på serverdigheter - f-eks gamle kirker, middelalderborger, grotter og liknende. Vi bodde i Umago, nord i landet, men hadde flere dagsturer til f-eks Porec lenger vest.
Takk for tips til aktiviteter i Budapest. Huler er jeg glad i, så de kommer jeg til å besøke når jeg kommer til den byen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg jobber fremdeles på Washington boken min, men den andre har jeg lest ut. Jeg er også halveis i en bok jeg kjøpte på kindle for et par dager siden - Grover Cleveland i american presidents serien. Han er en fascinende figur som fremdeles skaper surr i nummereringen til de amerikanske presidentene pga at han var president to forskjellige ganger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingeborg GMartine (@martineleser)Tine SundalKirjalabyrinttiEileen BørresenErlendBertyTone SandvikVibekeJenny Dahl BakkenAtmanSigrid NygaardINA TORNESTovePirelliKristin SpalderHeidi Nicoline ErtnæsØystein LElin SkjerengAnniken LBjørn SturødErlend Rødal VikhagenMarit HåverstadRufsetufsaellinoronilleLibraritas vBeathe SolbergGodemineJulie StensethAnita NessmoiraIdaLilleviKaroline in Wonderandrea skogtrø egganTone HHarald KBerit RMarit AamdalGro