For ikke å snakke om alle som aldri blir oversatt, nei ... forlagene våre sørger for at vi blir sittende litt isolert og i bakevja her oppe på berget (det verste er at politikere og skoleverk gir meg den følelsen også).

Guttungen leser tegneseriealbum, stort sett, på fransk. Jeg må si de har ganske bra utvalg av slike i Frankrike. Ellers vil jeg anbefale å gå til bestselgerhyllene i bokhandler der. Hvis du snakker og forstår ok "turistfransk" (som alle andre steder vil de elske at du prøver å snakke morsmålet deres, selv om du radbrekker det) kan du prøve å spørre personalet etter dagsaktuelle titler. Jeg har faktisk ikke vært nedover på flere år, for faren til guttungen flyr hit til Norge og henter ham, men jeg ser hva gutten får med seg hjem i bagasjen. Roald Dahl på fransk ligger det også her, det er bøker far til guttungen leste i barndommen. Føl deg frem litt og ha guts til å prøve! Tilfredsstill egen nysgjerrighet ... ;) og du, lykke til du også! Jeg er heller ikke i nærheten av å lese en hel roman på fransk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Haha, vet du hva som har skjedd, Engelin? Jeg har ved en feiltagelse klart å kjøpe en av Guillaume Mussos bøker på fransk :) Tittelen er «Central Park» både på engelsk og fransk (og mulig på andre språk også?), så jeg så ikke at det var den franske utgaven jeg bestilte i nettbutikken. Så da blir det fransklesing på meg likevel, godt oppmuntret av en kollega som har tro på at jeg klarer å lese fransk siden jeg kan spansk... Har riktignok hatt fransk C-språk på videregående, men det er ikke akkurat mye å lene seg på. Blir flittig bruk av fransk-norsk-ordboka fremover en stund skjønner jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81Evagretemor