Her på Vestlandet er det optimalt lesevær, siden været er begredelig. Sesongens første høststorm nå i kveld. Mens Sør- Europa opplever temperaturer mellom 30 og 40, ja enkelte steder opp mot 45. 45 slår min personlig opplevde varmerekord med 3 grader ( jeg svettet godt i 42 grader Tyrkia da jeg var der) Helgas bok blir " Utsikt til paradiset" av Ingvar Ambjørnsen. Første bok av fire i serien om Elling. Leser den for andre gang. God helg, uansett vær :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ja, jeg så det var varslet storm ved Stadt ... bind fast alt løst og fram med bøkene ... ^^)

Jeg har også vært misunnelig på varmebølgen sørover, en gang for noen år siden var jeg i Budapest da heten sto og dirret, jeg var ute på tur, jeg, og gikk godt over ei mil rundt i byen, og da jeg kom tilbake til hotellet sto det 47 grader i skyggen og alle øvrige skandinaver hadde lagt hovne føtter høyt ute på terrassen. Jeg hadde hatt en knalldag, så jeg forsto jeg tåler visst hete greit. Salt mat, appelsiner og flere liter vann å drikke er noen fine ting for helsa, hørte jeg.
Nå derimot, er jeg ganske lei ullsokker i gummistøvler, arbeidsbukse og regnjakka, så hver dag som er t-skjortedag er nesten verdt en liten feiring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Budapest står høyt på min reiseliste. Er blitt anbefalt å besøke den byen av flere. Selv kan jeg anbefale Kroatia. Var der i 10 dager i 2013, en av mine beste feriereiser noensinne. Blant aktivitetene var dagstur til Venezia, den byen var imponerende, selv om en kopp kaffe kostet opp mot 100 norske kroner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har også tenkt på Kroatia. Det ser så veldig vakkert ut! Er det Kotor den heter igjen, den berømte lille middelalderbyen på kysten? Den med kirke på ei øy i bukta og bymur intakt og Tito - sitat over porten? Også fjelltur inn til noen av de eldgamle klostrene som fortsatt står. Som du skjønner liker jeg å gjøre litt andre ting enn A4 - turistene ... men Venezia har jeg også lyst til å se en gang. Da må en nesten følge den opptråkka turistløypa. Hva mer gjorde du - i Kroatia?

Blant de beste tingene i Budapest bør du se noen av de store severdighetene som St. Istvan-katedralen, St. Mathiaskirka, Gellert Spa, Europas største parlamentsbygning osv. Dropp handlegata og dra til strøkene der de innfødte selv drar og handler, hvis shopping står på agendaen. Der er det 40 % billigere eller mer, på ting som sommertøy, sko, moteklær og solbriller, i forhold til "turistgata". Hulene, søndags-bruktmarked og metroen er ting å se, som turister ofte glemmer, noen av stasjonene er fra habsburgertida. Og prøv for all del den ungarske biffen med en ungarsk årgangsvin, det kommer du ikke til å angre. Ta gode sko (sandaler hvis det er varmt, som i alle sydenland) og kjøp kollektivbillett for hele ferien, det er grisebillig. Gå med ID på deg, metroen har mange vakter. Åjo! Ta en vannbuss! Overraskelsen var stor da bussen tok av på en annen fil enn resten av trafikken og rett uti Donau! Det var moro ... å, nå har jeg lyst å dra tilbake ... parken på St. Margareth-øya var fin, noen trær er sikkert 1000 år gamle. Jeg kan visst bare holde på. Gi seg nå!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kotor er navnet, ja, men den byen tror jeg ligger i nabolandet Montenegro. Kroatia har masse vakkert å tilby. F -eks byen Dubrovnik sør i landet, som jeg kommer til å besøke engang. Husker den ble kraftig bombet under borgerkrigen på 90- tallet. Sjøvannet i Kroatia er berømt siden det er så klart. Lokalbefolkningen er vennlig og gjestfri. Og isen er noe av det beste jeg har smakt. Tiden i Kroatia brukte vi 10 som reiste til å bade og til å se på serverdigheter - f-eks gamle kirker, middelalderborger, grotter og liknende. Vi bodde i Umago, nord i landet, men hadde flere dagsturer til f-eks Porec lenger vest.
Takk for tips til aktiviteter i Budapest. Huler er jeg glad i, så de kommer jeg til å besøke når jeg kommer til den byen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest